Варненската група "Ил Пасаро" възпя "Спартак" (Вн) в рок парче. "Нашата песен е подарък за всички вас, които във вярност се вричате и вечно ще обичате "Спартак" (Вн)", пишат в края на клипа членовете й. А те са: Евгени Генчев - вокал, Росен Петров - китари, Атанас Николов - бас, Мирослав Славов - ударни.

В клипа "Ил Пасаро" отправя следното послание:

"Ние, от група "Ил Пасаро", изпълнихме тази песен, вярвайки че нашата изповед ще бъде чута от всички, които носят в сърцето си обичта към варненския Спартак. Ние не щадихме време и средства в това наше начинание, но очакваме същото себераздаване от всички, които искат да продължат да пишат славната му история.

Ние отричаме пагубната борба за власт в клуба и не толерираме омразата и завистта, довела Спартак (Вн) до заличаването му. Ние се отнасяме с уважение към градския съперник и неговите фенове и им пожелаваме големи победи. Същевременно смятаме, че Варна е достойна да посрещне истинския футболен празник - Варненското дерби, носещо незабравими емоции на всички запалянковци, независимо от тяхната клубна принадлежност и цвета на шалчето.

Ние отправяме послание към всеки бъдещ шеф на клуба, като искрено желаем той да успее да върне на стадиона многобройните почитатели и те отново шумно да подкрепят "соколите".