Станаха ясни всички 16 финалисти на eвропейското първенство по футбол до 17 години, което ще се проведе в България от 6 до 22 май. Срещите ще се играят на стадионите в Бургас, Стара Загора, Созопол и Сливен. Късно снощи завършиха и последните мачове от елитния кръг, след които бяха определени всички участници - осемте победители от групи, както и седем тима класирали се на второ място.

България е дебютант на подобен форум, а от тази година първенството е 16 отбора, а не както бе досега с осем тима. Селекцията на Александър Димитров ще бъде водач на Група "А" и трябва да открие първенството на 6 май на стадион "Берое" в Стара Загора, но срещу кого ще стане ясно в четвъртък (2 април) в Поморие, където в 17:00 часа ще бъде теглен жребият за груповата фаза.

Както е известно, първите шест отбора на първенството получават визи за световното първенство в Чили от 17 октомври до 8 ноември в края на годината. Първият и втори тим във всяка от четирите групи се класира на четвъртфинал, а загубилите четвъртфиналисти сформират две двойки и победителите се класират съответно пети и шести и получават визи за Чили.

Всички участници на Евро 2015:

България - домакин

Победители в груповата фаза на елитния кръг:

Франция, Хърватия, Белгия, Гърция, Австрия, Англия, Чехия, Германия

На второ място в груповата фаза:

Испания, Холандия, Ейре, Русия, Словения, Шотландия, Италия