Легендата на Ливърпул Патрик Бергер коментира информациите, че е избегнал смъртта, отменяйки резервацията си за самолета на „Germanwings“. Както и известно, при катастрофата на аероплана в Алпите в началото на седмицата загинаха 150 души.
 
Според информации 41-годишният бивш чешки национал е трябвало да бъде на борда на самолета от Барселона за Дюселдорф, но е променил мнението си. Вместо това Бергер е предпочел да използва директен полет от Барселона до Прага.
 
„Информациите, че съм сменил полета, са пълна лъжа! В понеделник пътувах директно от Барселона за Прага. Такова беше намерението ми“, написа чехът на профила си в „Туитър“.
 
Патрик Бергер игра за Ливърпул в продължение на седем години (1996-2003). Той има 196 мача за „червените“ във всички турнири и 35 гола. С екипа на мърсисайдци чехът спечели два пъти Купата на Лигата и по един път ФА Къп, Чарити Шилд, Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа.
 
След като напуска Ливърпул, Патрик Бергер преминава в Портсмут, където беше съотборник на Светослав Тодоров. През 2006 г. става играч на Астън Вила, където играе заедно със Стилиян Петров. След 2008 г. се завръща в Чехия и играе за Спарта (Прага), където завършва кариерата си.