Ню Йорк Рейнджърс разгроми домакина Отава с 5:1 и стана първият отбор, който си осигури място в плейофите за купа "Стенли" през този сезон. С успеха тимът събра 101 точки и оглави класирането на редовния сезон в Националната хокейна лига през този сезон. Крис Крейдър се отличи с два гола и асистенция, Дан Бойл добави попадение и асистенция, Матс Дзукарело и Танър Глас също се разписаха, а вратарят Кам Талбът отрази 23 шайби при осмия успех в последните десет мача на Рейнджърс.

Шампионът Лос Анджелис надделя с 3:2 над домакина Ню Йорк Айлендърс и се изкачи на трето място в Тихоокеанската дивизия. Анже Копитар вкара победния гол 4:23 минути преди края, а носителите на купа "Стенли" записаха трети пореден успех и се върнаха сред местата, даващи право на участие в плейофите. Райън Гецлаф се разписа 1:51 минута преди края на продължението, а Анахайм се наложи над домакина Бостън с 3:2 и със 101 точки поведе в класирането в Западната конференция. Гецлаф асистира и за изравнителното попадение на Кори Пери 39 секунди преди сирената на третия период.

Ерик Стаал се отличи с гол и две асистенции и помогна за успеха на Каролина с 5:2 над гостуващия Пистбърг, с който тимът прекъсна серия от четири поредни поражения.

Патрик Марло завърши с две попадения и асистенция, а Сан Хосе се справи с Детройт с 6:4 в "Джо Луис Арина". Нешвил стана четвъртият отбор в лигата, който достигна до границата от 100 точки, след като победи домакина Тампа Бей с 3:2. Брайън Бойл вкара решаващия гол 6:41 минути преди края, а вратарят Пека Рине се отличи с 28 отразени шайби.

Уинипег разгроми гостуващия Монреал с 5:2 и свали съперника от върха в класирането. Канадците останаха със 100 точки и вече са втори в Източната конференция, на точка зад лидера Ню Йорк Рейнджърс. Марк Шайфеле и Джим Слейтър записаха по гол и асистенция за домакините, а вратарят Ондржей Павелец направи впечатляващите 39 спасявания.