Бразилия победи Франция с 3:1 насред Париж в приятелски мач. „Селесао” демонстрира най-доброто от традициите на неповторимата си школа и не остави никакъв шанс на отстъпващия по класа съперник.

Преди първия съдийски сигнал на терена, под аплодисментите на публиката и на президента на страната Франсоа Оланд, се появиха световните шампиони от 1998 година, надвили именно Бразилия с класическото 3:0 на финала.

Всичко започна прекрасно за „петлите”, след като в 21-ата минута защитникът на Реал (Мадрид) Рафаел Варан откри резултата – 1:0. Той надскочи всички в наказателното поле пред Джеферсон и засече с глава центриране на Валбуена от корнер в мрежата.

В 40-ата минута обаче халфът на Челси Оскар завърши по брилятнен начин многоходова атака, като последният пас беше дело на Фирмино. След почивката на терена имаше само един отбор – този на Дунга. В 57-ата минута Вилиан пое топката малко зад центъра, напредна в противниковата половина, справи се с опеката на трима французи и пусна към спринтиращия отляво Неймар. Нападателят на Барселона без забавяне с левачката изпрати топката в близкия на Манданда ъгъл, за да направи обрата пълен – 1:2. Вилиан асистира и за третото бразилско попадение.

В 69-ата той центрира от корнер, а Луис Густаво се възползва от поредната грешка в отбраната на домакините, надскочи всички в пеналта и с глава простреля вратаря Стив Манданда за 1:3. След удара му топката тупна коварно от тревата и се заби в мрежата.

"Петлите" записаха първа загуба на своя земя след 9 мача (8-1-0). За Селесао пък това беше седма поредна победа след злощастния край на Световното първенство.


Франция: Манданда, Саня, Евра, Сако, Варан, Матуиди (84 – Жиру), Валбуена (82 – Пайет), Сисоко (74 – Кондогбия), Шнейдерлин, Бензема, Грийзман (74 – Фекир)

Бразилия: Джеферсон, Миранда, Филипе Луис, Тиаго Силва, Данило, Вилиан (83 – Дъглас Коста), Луис Густаво, Елиас (90+2 - Марсело), Оскар (86 - Соуса), Роберто Фирмино (88 - Луис Адриано), Неймар