Без своята звезда Георги Иванов – Гонзо, отборът на “Левски” (София) победи с 4:1 “Добруджа” (Добрич) в Габрово и ще играе на финал на държавното първенство за ветерани.

Двубоят между двата състава се изигра днес на стадион “Христо Ботев” пред погледите на около 300 зрители. Причината полуфиналът да се проведе на габровска земя бе постигната предварителна договорка между двата клуба, за само една среща , която да се състои на неутрален терен, уточнява gabrovonews.bg.

Двата тима изнесоха стойностна футболна продукция на зеления килим, която се понрави на публиката. Резултатът беше открит в началните минути на срещата още при първата по-сериозна атака на "сините" ветерани, а точен беше Димитър Телкийски. До почивката отборът на “Левски” увеличи своята преднина с втори гол, който отбеляза Даниел Боримиров.

След паузата футболистите на “Добруджа” започнаха по-офанзивно и стигнаха до гол след центриране от фланга, но той не беше зачетен поради засада. “Сините” от своя страна вдигнаха темпото и с две бързи попадения отново на Телкийски и Станислав Ангелов си осигуриха комфортен аванс от 4:0. След двата гола играта се накъса. Зачестиха единоборствата и нарушенията.

Ветераните на “Добруджа” вкараха още един гол, но и той не беше зачетен, заради вдигнат флаг на страничния съдия. Почетното попадение във вратата на “Левски” падна в края на мача от дузпа.

В другия полуфинал Марица елиминира Манастирище и сега ще се изправи срещу "сините" в спор за титлата.