"Нямаме Кирил Домусчиев, който да вади куфари с пари", заяви председателят на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев, който заедно с Васил Колев говориха надълго и нашироко за финансите и най-вече задълженията на клуба. Както вече стана ясно, "Левски" спешно търси 805 000 лева, за да покрие изискванията за получаване на евролиценз. Крайният срок е 31 март. На заседанието на УС днес оставките си депозираха Васил Колев и Владимир Владимиров. Председателят на Тръст "Синя България" и шефът на Националния клуб на привържениците на "Левски" се оттеглиха от управата, след като Тодор Батков не изпълни желанието им - да прехвърли безвъзмездно всичките си акции на феновете, за да продължи кампанията "Левски е твой". 

"В момента сме изправени пред изключително трудна ситуация. Да, може би ще е много трудно, но "Левски" ще се изчисти финансово и няма да дължи пари на никого. И вече ще може да сформираме един нормален бюджет. Не може да искаш да похарчих 8 милиона, а да имаш приход от 3 милиона. Много ясно, че задълженията ще станат 5 млн. И това се повтаря следващата година, по-следващата също. "Левски" не бива повече да върви по този път. Правилният път е този - първо смятаме какви са проходите и на тази база ще преценяваме разходите. Това е "Левски" – сериозен клуб, с голяма и вярна публика", коментира Тонев.

Преседателят на Тръст "Синя България" Васил Колев също говори за задълженията на "Левски", както и каза какви са приходите в клуба.

"Заложени са 743 000 лева приходи за тримесечието. Повече от това, което предвидихме. Кампанията „Левски е твой“ преизпълни плана си. От реклами са влезли 43 000 лева. Увеличение от таксите за ДЮШ са донесли 18 000 лева повече. От билети имаме 3000 лева по-малко постъпили пари от предвиденото", обясни Колев.

"Разходите за първото тримесечие са 2 370 000 лева. От тях сме платили 1 900 000 лева, 1 400 000 лева са стари плащания, които изчистихме. Част от тях имат отношение към лиценза. Общите задължения са 13 400 000. От тях обезпечени са 5 600 000 - за стадиона, а 4,4 милиона към НАП. Около 3 милиона са проблематични. Борим се за лиценза, а едновременно трупаме нови задължения. Само от заплати на първия отбор над 800 000 лева", съобщи още Председателят на Тръст "Синя България".

"Господин Батков изразява своята благодарност към дарителите, и паралелно с това се е случило нещо уникално - "Левски" вече има 598 акционери. Това е огромен успех, прозрачност... "Левски" е клубът с най-много акционери в България. Нещата са доста изчистени, уверихме се с очите си. Проверихме всички заплати, дори на персонала. Искаме днес да стигнем до левскарите с най-важното послание - да се види, че няма нищо скрито", добави Васил Колев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите