Председателят на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев назова точната сума, която за момента дели "сините" от получаването на лиценз - 805 000 лева. Тя трябва да бъде изплатена до 31 март. На пресконференцията след заседанието на УС на клуба стана ясно, че на "Герена" обмислят вариант с вземане на спешен заем. Както вече съобщихме, от управата се оттеглиха Васил Колев и Владимир Владимиров, които подадоха оставки.

Иво Тонев съобщи, че е предложил на останалата част от ръководството в бъдеще бюджетът на "Левски" да се формира на база приходите на клуба, а не на разходите. "Към днешна дата почти 900 000 лева са изплатени или предоговорени. Остават 805 000 лева. Това е сумата, която дели "Левски" от лиценз - и за Европа, и за вътрешното първенство. Това е реалността, това е истината. Радвам се, че всички членове на УС подкрепиха това, което им казах. Трябва да си дадем ясна сметка, че сме изправени пред изключително трудна ситуация", обясни Тонев.

"Ще направим всичко възможно да осигурим тази сума в следващите три работни дни. "Левски" обаче се върти в един омагьосан кръг. Важно е да получим лиценз, но ние в момента натрупваме нови задължения. Натрупваме ги, защото нямаме никакви приходи, никакви спонсори.... Нито един човек от клуба не е получавал заплата - нито за януари, нито за февруари. Предложих на УС, ако съумеем да погасим тези задължения, "Левски" да формира своя бюджет на база приходите, а не на база разходите си. Ще бъде тежко в първите година-две, но това е правилният път", каза Тонев.

"Имаме два начина за набавянето на сумата за лиценз. Единият вариант е кампанията "Левски е твой". Другият е взимането на спешен заем, но това е временно решение", допълни Васил Колев, който се оттегли от УС, тъй като Тодор Батков не изпълни желанието на Тръст "Синя България" - да предостави безвъзмездно на феновете всичките си акции.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите