Страхотният сезон на Елизавета Туктамишева продължава. Рускинята стана шестата жена, изпълнила троен аксел в състезание и води на Световното първенство по фигурно пързаляне в Шанхай (Китай) с осем точки аванс след кратка програма, пише Красивата страна на спорта. Временно втора е сънародничката й Елена Радионова, следвани от японките Сатоко Мияхара, Канако Муриками и Рика Хонго. Туктамишева стана първата жена, изпълнила четири тройни скока в кратка програма – аксел, луц и два тулупа.

Туктамишева, която след големи проблеми с растежа и контузии, не се класира за Олимпиадата в Сочи, се завърна по-силна и през сезона от осем състезания спечели седем и записа едно второ място. Лиза събра 77.62 точки за своето „Болеро“ на Морис Равел и остана на точка от световния рекорд на Мао Асада (Япония) . Възпитаничката на Алексей Мишин започна с аксела и луца, като за аксела получи 1.57 бонус от съдиите. Единствено един от пируетите й остана с ниво на трудност 3.

На 8 точки зад нея е младата Радионова. Световната шампионка за девойки от София преди година също беше безупречна с тройни луц, тулуп и рибергер и ниво 4 за пируетите и серията стъпки.

В класирането са трите японки Мияхара (67.02), Муриками (65.48) и Хонго (62.17). Още една азиатка - Джун Ли (Китай) е шеста. В класирането следват американките Полина Едмундс и Грейси Голд. С много големи амбиции на Световното отиде Ашли Уагнер, но засега е 11-а.