Обстановката в ЦСКА става все по-нажежена. Докато Александър Томов в момента дава извънредна пресконференция, Юлиан Инджов публикува втора декларация. Всъщност, второто му изявление е по-разширено и по-подробно, тъй като в началната си част да се препокрива с първото.
 
Бизнесменът поставя няколко въпроса: "Кой всъщност е мажоритарен собственик на ЦСКА?", както и: „Кой изготвя документите за лиценза, а също така и дали Лира Инвестмънт е дала заем на ЦСКА при 10% лихва?”
 
Пълният текст на декларацията:
 
„ПРЕДИЗВИКАН ОТГОВОР
 
На пресконференция на 19.03 подчертах, че въпреки че беше постановен ултиматум ЦСКА да стане шампион, ние разчитахме на Стойчо Младенов да работи с отбора, за да поведе тима към титла. Той можеше да се реабилитира катп треньор за претърпените загуби в последните мачове на „червените“ и да ни докаже, защо заслужава да получава така коментираната висока заплата. Младенов побърза а си подаде оставката и патетичното му обръщение, в което говори за „каузата ЦСКА“ идва закъсняло и безцелно.
 
От пресконференцията до писмения ни отказ на 25.03 са минали три работни дни. Нека Александър Томов и Александър Тодоров не се опитват да прехвърлят вината за евентуална невъзможност ЦСКА да получи лиценз на нас – акционерите, които работят с клуба отскоро.
 
С поведението си господата са показали, че не може да им се доверие. Отново повтарям, че реакцията ми отговаря на тяхното поведение и нищо не съм иска да навредя на клуба.
 
Имах много добро желание да помогна на ЦСКА, но бях допуснат до пълната информация по финансовите въпроси и няма как да работя с хора, които искат да ме измамят. Пресконференцията се проведе, след като имахме устна уговорка с Томов, която се базираше на дадена дума, че ще имаме пълен достъп до финансовите отчети на клуба, изготвени и подписани от Съставителя им и представляващия „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА“ АД. В понеделник обаче той не удържа думата си, с което се наложи да се откажем от сделката. Истината е, че не ги подведох аз, а бях подведен от досегашното управление на ЦСКА.
 
Спекулациите на Томов, Младенов и Тодоров относно оттеглянето ни стигнаха чак до „заговор срещу каузата ЦСКА“. Беше впечатляващо колко бързо подредиха схемата, в която да се представят като жертви и герои. Все още твърдя, че отчетът им не ми е бил предоставен и ако те казват истината, нека публикуват одита на ЦСКА в медиите. Всичко останало са сплетни и спекулации.
 
Пожелавам им успех в спасяването на клуба, защото феновете и каузата „ЦСКА“ заслужава да продължи да я има
 
За себе си мога да кажа: каузата ЦСКА с тези хора не мога да следвам, още по-малко да утолявам финансовата им жажда!
 
С удоволствие бих присъствал на анонсираната пресконференция след като получа отговор на поставените въпроси.
 
Няма никаква конспирация против ЦСКА. Има едни хора, които са лъгали, които са правили така, че парите да потънат и са докарали клуба в състоянието, в което се намира. Нека господата да престанат със спекулациите и се заемат с обещаното спасяване на клуба.

ВЪПРОСИ:
 
1. Кой всъщност е мажоритарен собственик на ПФК ЦСКА АД: ако е юридическо лице, кой е действителен краен собственик?
 
2. До БФС: Може ли съответното длъжностно лице, отговарящо за лиценза на ПФК ЦСКА АД да публикува списък с документите, които дружеството следва да представи за получаване на лиценз и кое е контактното лице от ПФК ЦСКА, отговарящо за получаване на лиценза?
 
3. Има ли заверен годишен финансов отчет за 2014 г. на ПФК ЦСКА АД, необходимо условие за получаване на лиценз и ако има, както твърдят г-н Томов и г-н Тодоров, да посочат къде е обявен?
 
3.1. Кой готви документите за лиценза?
 
3.2. Колко и какво ще трябва да се плати за получаването му?
 
По списъка за плащане на приблизително 1 700 000 /един милион и седемстотин хиляди/ лева, необходими за придобиване на лиценза, има ли подписани допълнителни споразумения за предоговаряне на задълженията до размер от 800 000 /осемстотин хиляди/ лева?
 
Сумирам ликвидните задължения:
 
По списък приблизително 1 700 000 /един милион и седемстотин хиляди/ лева;
Заплати и осигуровки за месеците януари и февруари приблизително по 650 000 /шестстотин и петдесет хиляди/ лева - приблизително общо 1 300 000 /един милион и триста хиляди/ лева;
 
Погасяване на необезпечени задължения към НАП - приблизително 1 700 000 /един милион и седемстотин хиляди/ лева;
 
Или задължения за лиценз в общ размер приблизително 4 700 000 /четири милиона и седемстотин хиляди/ лева.
 
4. Докато бяха декларирани задължения от порядъка на 12-13 милиона лева, на 25.03.2015 г. медии огласиха 27 000 000 (двадесет и седем милиона) лева. КОЕ Е ВЯРНОТО?
 
5. Вярно ли е, че "Лира Инвестмънт" е предоставила кредит на ПФК ЦСКА АД срещу 10% годишна лихва и какъв е размерът на главницата и начислените лихви и неустойки към момента?
 
Декларирам, че аз като физическо лице и представляваното от мен дружество, не сме предоставяли кредит на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА“ АД.
 
Ако журналистите и ръководството на ПФК ЦСКА АД ми помогнат да получа отговори на въпросите, които бяха поставени и по време на одита, ще присъствам на пресконференцията на г-н Томов.“
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015