Бившият капитан на английския национален отбор Джон Тери разкри любопитни подробности от юношеските си години в Челси. Днешният капитан на „сините” от Лондон играе в първия тим от 1998 година, а преди това по негови думи е играл роля и на прислужник за звездите в клуба.

„Правех всичко за тях. Приготвях им чай и кафе. Дори такива неща като да седя на тоалетната, за да затопля пръстена за тях в студените зимни дни, когато те тренират. Странно е когато се замисли човек за това, но това бе част от израстването ми”, признава си Джон Тери пред британския таблоид „Сън”.

Футболистът, който се е възползвал от услугите да му се загрява пръстена на тоалетната, е идолът на Тери Денис Уайс. Бившият английски национал игра за Челси от 1990 до 2001 година и се превърна в клубна легенда. Тери дори играе заедно с него на терена, след като дебютира за Челси в края на 1998 година в последния за Уайс сезон като титуляр в тима.

„Можех да гледам играчи като Уиси (прякор на Денис Уайс), Кевин Хичкок, Джоди Морис и Майкъл Дюбъри, които също ме наблюдаваха. Това означаваше много за мен. Те ме подготвяха да бъда самият себе си на терена”, спомня си още Тери, който също се превърна в легенда на Челси. Бранителят обаче не разкрива какви неща кара да правят за него днешните юноши на тима.