Медисън Чок и Евън Бейтс са лидери след краткия танц на Световното първенство по фигурно пързаляне в Шанхай (Китай). Американците бяха безупречни и постигнаха максималното ниво 4 за всички елементи в програмата си, пише Красивата страна на спорта. В класирането следва друга северноамериканска двойка - Кейтлийн Уивър и Андрю Поже (Канада), а трети са защитаващите титлата си италианци Анна Капелини и Лука Ланоте. Европейските шампиони Габриела Пападакис и Гийом Сизерон са четвърти.

Чок и Бейтс получиха 74.47 точки и водят с точка и половина пред конкурентите си. Възпитаниците на Игор Шпилбанд взеха най-високия резултат за техника. Единственото, по което Уивър и Поже отстъпиха е по-ниското ниво за серията пасо добле – 72.68 точки. Много близо до тях са Капелини и Ланоте – 72.39 точки .

Най-висок резултат за компоненти на програмата и общо 71.04 точки заслужиха Пападакис и Сизерон. Петите и шестите в класирането Елена Илиних/Руслан Жиганшин и Мая/Алекс Шибутани също са с над 69 точки и шанс да се борят за медал.

Нели Жиганшина и Александър Гаши (Германия) се отказаха преди старта, заради заболяване на партньора.