„Орел и рак и щука,
не зная по каква сполука,
такваз им работа дошла
да теглят наедно кола.
И ето те са впрягат,
напъват са, напрягат,
ей тъй, че ще са пукнат чак,
а пустите кола не мръдват пак.
Те можаха покара
най-лесничко товара,
но на, орелът кат крилат
все теглял нависоко,
кир Рачо - теглял наназад,
а щуката - в дълбоко.
Кой крив, кой прав - не знам,
Товарът и до нине там.
Несговорна дружина - не могат си почина.”


Написаното най-правилно описва какво се случва в „Левски” в този тежък за клуба момент. Няма значение кой е орелът, кой ракът или щуката. Ясни са страните – Батков, Тръст „Синя България” и клуба на привържениците.

„Левски” е в долната шестица на „А” група и записва срамна страница в историята си. Дори и това обаче не кара хората в и около клуба да обединят усилия в името на спасението. Всеки продължава да си иска неговото. Батков е готов да си тръгне, но това ще стане с пари. Тръстът пък напира за своите 15% от акциите и дори постави ултиматум. Поне го направиха умно – зад паравана на „Левски е твой” те намериха начин най-накрая да получат обещаното от адвоката. Той пък си иска 1 милион лева под една или друга форма, които да влязат в клуба чрез „Синя България”. И докога така?

Тодор Батков едва ли ще се съгласи да предостави кампанията за набиране на средства и акциите си изцяло и безвъзмездно на тръста. Което пък означава напускане на „Синя България” от Управителния съвет. А само преди месец двете страни застанаха гордо пред камерите и обявиха началото на „Левски е твой” и началото на спасението. То обаче зацикли, нишката в хорото се скъса, ръцете се пуснаха. Питането е към всички – защо започнахте нещо заедно, а искате да го завършите отделно? Та нали Батков е в тръста, а тръстът е в ръководството на „Левски”. Значи уж едно цяло, а всеки отделно.

Не на последно място са феновете. Тези, които направиха така, че „Левски” да играе 4 мача без публика и да плати солидни глоби. Не правиш така, ако искаш да помогнеш на клуба. Появяват се информации, че ултрасите готвят нови провокации, ако Батков не изпълни исканията за акциите. И защо е всичко това? С какво се помага на „Левски” по този начин?

Има няколко дни, в които трябва да бъдат платени почти 1 милион лева. Откъде, как? За това никой не пита и никой не си мърда пръста. Едните си тропат за акциите, другите за нещо друго, а третият суче мустак. И всичко това става, докато „Левски” затъва все повече и повече.
Юри Славчев/БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите