Над 500 човека, приятели и близки, се събраха да изпратят в последния му път олимпийския шампион от Атина 2004 Милен Добрев. Спортистът си отиде от този свят едва 35-годишен, след като беше покосен от инфаркт, а тялото му беше намерено от баща му Атанас на 21 март (събота).

Малко след 14 часа белият ковчег беше изнесен от църквата в Житница, където се състоя опелото, предаде репортер на БЛИЦ.

Едва жива, майка му Сийка не спираше да плаче. Съкрушената женица се провикна пред Милен: "Стани, мамо, стани да видиш колко хора са дошли. Стани, чедо да им се порадваш, да видиш какво уважение са дошли да ти отдадат!".

Припомняме, че биологичната майка на Милен Добрев Радка починала, когато той е едва 8-годишен. Тогава баба му Мария го поела. Баща му Атанас се оженил повторно и съпругата му Сийка също се грижила всеотдайно за Милен.

Както вече БЛИЦ съобщи, на погребението в Житница пристигна и бившата му жена - Кирилка, от която Добрев има син. Тя пристигна от Бургас, където живее с малкия Кристиян, който не беше доведен на поклонението.

Траурната процесия потегли към гробищата, където олимпийският шампион беше погребан в бял ковчег.

Да изпратят спортиста и голям човек в Житница дойдоха редица знакови имена в спорта, сред които Пламен Аспарухов, Антон Коджабашев, Николай Пешалов, бившият професионален боксьор Митко Добрев - Мутата, бившият борец и настоящ пловдивски бизнесмен Пламен Джонсъна и др.

Бившият треньор на Добрев - Пламен Аспарухов, също не сдържаше сълзите си, невярващ на случилото се. Заместник-кметът по спорта в Пловдив Петър Зехтински също беше на поклонението и поднесе венец.

Най-добрият приятел на Милен, друг бивш щангист - Величко Чолаков, остана през цялото време в храма до ковчега. На излизане гигантът не промълви нито дума, стоейки плътно до катафалката.

Много хора се разписаха в книгата за съболезнования, изложена в селското читалище в Житница. Там прожектираха кадри с успехите на Милен, показвайки златния връх от Олимпиадата в Атина през 2004 година.
КРИСТИНА ИВАНОВА/БЛИЦ

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на Милен Добрев!

Последно сбогом, шампионе!