"Никой от тези плъхове - шефовете на федерация по вдигане на тежести, не дойдe, за да изпрати Милен в последния му път", заяви пред БЛИЦ бившият президент на родната федерацията по щанги Антон Коджабашев, който пристигна в Житница за погребението на олимпийския шампион Милен Добрев.

"Не съм отпимист за бъдещето на българските щанги. Докато не се махне сегашното ръководство, нищо няма да се оправи. Основен виновник е Иван Абаджиев, Неделчо Колев и групичката около тях", отправи поредната си критика Коджабашев.

"Милен беше най-добрият човек, когото познавах. Имаше най-голямото сърце на света. Това е голяма трагедия и загуба за българския спорт", каза пред БЛИЦ Коджабашев и се разплака.

Съотборник на Милен Добрев - Стефан Георгиев, коментира малко преди да влезе в църквата, че не може да повярва на случилото се. "Всички приятели и бивши съотборници на Милен сме потресени", каза бившият щангист.

Лъчезар Николов - помощник-треньор в националния отбор по вдигане на тежести и добър приятел на Милен също тъгуваше за загубата на шампиона: "Всички обичаха и уважаваха Милен заради добрината му, човещината му и отзивчивостта му. Всички страдаме."

На погребението в Житница пристигна и личният треньор на Добрев - Кръстю Милев, благодарение на когото Милен е останал да тренира в клуб Марица-Олимп, където се изгражда като шампион и донася златото на България от Олимпиадата в Атина през 2004 година.

В църквата продължават да пристигат хора от цялата страна. Едри мъжаги също не крият сълзите си и тъгуват за своя приятел. В 13 часа започна опелото на шампиона.
КРИСТИНА ИВАНОВА/БЛИЦ