Лудогорец и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0 в интригуващ мач от първия кръг на плейофите в "А" група. Битката на "Лудогорец Арена" беше оспорвана, но гол така и не падна, въпреки че имаше ситуации и пред двете врати.

Избраниците на Петър Пенчев по нищо не отстъпваха на домакините, играха открит футбол и дори могат да съжаляват, че не "хвърлиха бомбата" и не победиха днес. Малко преди почивката, когато "жълто-черните" бяха натикали разградчани в собствената им половина, Божидар Васев се отчете с фрапантен пропуск. Младокът се озова сам срещу Владислав Стоянов, но засече неточно в аут подадената му от Мариян Огнянов топка.

С равенството в Разград "Ботев" продължи отличното си представяне напоследък и вече в четвърти пореден мач не познава вкуса на загубата, както и не са допускали гол в мрежата си. В предишните си три двубоя "канарчетата" записаха 3 победи - 3:0 срещу Марек и по 2:0 над Локо (Пд) и ЦСКА. Лудогорец пък преследваше третата си поредна победа в шампионата, но не можа да я постигне и преднината от 3 точки пред ЦСКА се запази. Вчера "армейците" също направиха нулево равенство - в домакинството си на Берое. Във временното класиране Лудогорец е на върха с 48 точки, "червените" имат 45, а още в следващия кръг се сблъскват в пряк спор за титлата - на 4 април от 20:00 часа на "Лудогорец Арена".

Разградчани стартираха силно срещу "Ботев", но с блестящите си намеси Адам Стаховяк отчая играчите в зелено, а и отбраната пред него се представяше на ниво. При най-опасното си положение през първата част Мисиджан стреля отблизо, а полският страж се намеси решително и отрази. В 38-ата минута гол на Цветелин Чунчуков не бе зачетен заради маркирана спорна засада. Като цяло съдията Станислав Ставров не бе на ниво днес и на няколко пъти ощети гостите от Пловдив.

В 41-ата минута Александър Барт изби топката от голлинията след удар на Даниел Златков, а в 43-ата дойде пропуска на Васев. "Канарчетата" организираха отлична атака, при която Мариян Огнянов видя свободния вляво в наказателното поле Васев и му подаде, но той засече крайно неточно и не успя да се разпише от отлична позиция, въпреки че беше сам срещу Владислав Стоянов.

В началото на втората част шампионите се нанесоха трайно в половината на "жълто-челните", но бранителита на пловдивчани отново дейставаха прекрасно и не се пропукваха. В 55-ата минута Цветелин Чунчуков падна в наказателното поле след съприкосновение с Барт, но съдията Ставров не видя нарушение на френския защитник. В края и домакините претендираха за дузпа след падане на Мисиджан. Ставров пак беше безмълвен, а след като гол не падна и в добавените 4 минути срещата логично приключи 0:0.

С прибавената точка "Ботев" (Пловдив) събра 37 и запазва 6-ото място във временното класиране.

Мачът по минути - ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - "БОТЕВ" (Пд) 0:0

22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
: 21.Владислав Стоянов, 16.Браян Ангуло, 27.Козмин Моци jalt.jpg, 5.Александър Барт, 25.Йордан Минев, 8.Фабио Ешпиньо, 23.Христо Златински, 93.Върджил Мисиджан, 17.Даниел Абало (73 smqna.jpg 7.Михаил Александров), 88.Вандерсон jalt.jpg (46 smqna.jpg 84.Марселиньо), 11.Жуниор Кишада (46 smqna.jpg 9.Роман Безяк)
Резерви: 31.Георги Аргилашки, 77.Витиня, 17.Александър Александров, 7.Михаил Александров, 84.Марселиньо, 12.Абел Анисе, 9.Роман Безяк
Треньор: Георги Дерменджиев


"БОТЕВ" (Пловдив): 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 6.Даниел Златков, 22.Пламен Николов, 28.Филип Филипов, 7.Мариян Огнянов, 30.Божидар Васев (88 smqna.jpg 15.Християн Казаков), 17.Лъчезар Балтанов jalt.jpg (90+4 smqna.jpg 18.Радослав Терзиев), 16.Томаш Иршак jalt.jpg, 19.Иван Цветков (62 smqna.jpg 24.Лазар Марин), 23.Цветелин Чунчуков jalt.jpg
Резерви:
89.Михаил Иванов, 18.Радослав Терзиев, 24.Лазар Марин, 26.Валентин Томов, 15.Християн Казаков, 95.Станислав Дрянов, 20.Серкан Юсеин
Треньор: Петър Пенчев

Разград, „Лудогорец Арена”
Съдия:
Станислав Ставров
Жълти картони:
Вандерсон, Козмин Моци (Лудогорец); Лъчезар Балтанов, Tомаш Иршак, Цветелин Чунчуков ("Ботев" Пд)

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015