Представителят на италианската фирма за спортна екипировка "Леджеа" за България - Георги Георгиев, предяви сериозни претенции към ЦСКА. По думите на Георгиев адвокатски кантори подготвят иск за милиони евро срещу клуба заради неизпълнение на договора между двете страни.

"От 16 януари ръководството на червения клуб инкасира глоби на стойност хиляди левове. На 21 януари съм занесъл в Италия хиляди снимки, доказващи неизпълнение на договора. На 10 февруари в червения клуб беше получено официално писмо от адвокатски къщи от Италия, с което ги уведомиха, че това, което ги чака за неизпълнение на договора, е в размер на милиони евро. Това трябва да се знае от червената общност. Тази история ще има много сериозно продължение", каза Георгиев на пресконференция в пресклуба на БТА.

Той добави, че към него са отправени заплахи. В допълнение в офиса на "Леджеа" в Италия са пращани доноси срещу него.

"Твърдо съм решен да стигна до край. На никого няма да позволя да закача моето семейство, моите деца и да се опитва с нелепи доноси да ги обрича на глад и на липса на образование. Нещата продължиха с атака на платени и организирани тролове, които заляха "Фейсбук" с арогантни коментари. И всичко приключи с доноса в понеделник, изпратен до Италия и одобрен от червения клуб. Там се говори, че съм лунатик, хулиган, силно интоксикиран, под влиянието на алкохол", каза още Георги Георгиев.

Той не пожела да конкретизира имена по съвет на адвокатите си, но разкри, че в момента се финализират обвиненията и претенциите към ЦСКА и към физически лица. А те са за уронване на престижа на марката и на личността, за нанасяне на обида и клевета, както и за отправени заплахи в социалните мрежи.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015