Баскетболистите на Балкан сразиха шампиона „Левски” с 91:78 в „Арена Ботевград” и записаха 15-а победа от началото на сезона в НБЛ.

Домакините реализираха първите 14 точки в мача, а гостите вкараха първия си кош едва след четири минути игра чрез Димитър Ангелов. Балкан не изпусна инициативата и на почивката водеше с 50:36.

Играчите на Влада Вукойчич продължиха да се представят на високо ниво и в останалите две части, като в третата Вукота Павич се разигра и разликата достигна най-високото си измерение в срещата - 74:49 преди последната четвърт. Шампионите все пак спечелиха последната четвърт и намалиха почти половината изоставането си, губейки мача само с 13 точки разлика.

Иван Лилов вкара 24 точки, Павел Маринов добави 17 точки и записа 7 асистенции за успеха на домакините. Мартин Маринов се включи силно от пейката с 16 точки.

Димитър Ангелов и Павел Иванов вкараха по 21 точки за гостите от София, докато Алекс Симеонов остана на една борба от “дабъл-дабъл” - 11 точки и 9 овладени топки под коша. Деян Карамфилов пък се отличи с 10 точки и 7 асистенции.

Балкан е втори във временното класиране с 15 успеха и 6 поражения. „Левски” е трети с 13 победи и 7 загуби.