Окончателно е ясно мястото в София, където Димитър Бербатов ще изгради детско-юношеска школа, разбра БЛИЦ.
 
Строежът ще бъде издигнат на част от територията на бившето военното поделение, намиращо се на Четвърти километър – срещу доскорошната база на ЦСКА на Четвърти километър и срещу зала „Арена Армеец”.  Футболната школа ще бъде в съседство с Научно-технологичния парк, чието построяване върви в момента.
 
Идеята на Бербатов съществува от две години, но той така и не успяваше да си осигурен терен. Първоначално идеята му беше школата да се намира в съседство до НСА. Впоследствие бяха водени преговори и за конната база в Борисовата градина, както и на други места.
 
В крайна сметка теренът, където ще се издигне базата, вече е известен.
Проектът включва изграждането на няколко футболни игрища, които ще разполагат с възможно най-висококачественото тревно покритие. Ще има и уникален пансион, в който ще бъдат настанени младите футболисти. Планът е изцяло готов, след като Бербатов е наел двама архитекти.
 
„Митко ще налее милиони за проекта си. Всичко ще бъде невероятен лукс. Най-късно през есента строежът ще започне. До година, година и половина школата ще функционира, а на откриването и Бербатов още отсега е предвидил да покани две световноизвестни личности, с които е имал удоволствието да работи”, заявиха източници на БЛИЦ.