Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън тръгна подобаващо през новия сезон. В първата надпревара за 2015 година британецът спечели Гран При на Австралия, а веднага след него се нареди съотборникът му в Мерцедес Нико Розберг.

На пистата "Албърт Парк" в Мелбърн Хамилтън тръгна от полпозишън и не изпусна водачеството до последната обиколка. Британецът изпревари с малко, но достатъчно Розберг, който направи триумфа на Мерцедес двоен.

Както през цялата минала година, така и сега Хамилтън и Розберг водеха жестока битка. Британецът дръпна в началото, но в последните десетина обиколки разликата между двамата бе 2 секунди. Германецът натискаше своя съотборник, но не успя да го изпревари до финала. На почетната стълбичка се качи и четирикратният световен шампион Себастиан Фетел, който от този сезон кара за Ферари. Германецът изостана с над половин минути от Хамилтън.

Фелипе Маса с Уилямс завърши четвърти, а сънародникът му със Заубер Фелипе Наср остана на следващата позиция. Шестото място бе заето от австралиеца от Даниел Рикиардо с Ред Бул.

В зоната на точките влязоха Нико Хюлкенберг с Форс Индия, Маркус Ериксон със Заубер, Карлос Сайнц-младши с Торо Росо и Серхио Перес с Форс Индия.

Кими Райконен с Ферари дълго време се движеше пети и правеше доста силно състезание след сблъсъка си на старта, но в 42-та обиколка Ледения отпадна заради повреда в двигателя.

Дебютантът Карлос Сайнц-младши остави много добро впечатление и влезе в зоната на точките още в първото си състезание. Макс Верстапен, който също дебютира, не можа да завърши състезанието и отпадна в 34-та обиколка.

Цели седем състезатели не завършиха състезанието, а единственият завършил, който не взе точки, бе Дженсън Бътън с Макларън.

Крайно класиране в Гран При на Австралия:
1. Люис Хамилтън - Мерцедес AMG -  1:31.645
2. Нико Розберг - Мерцедес AMG - +1.3
3. Себастиан Фетел – Ферари - +34.5
4. Фелипе Маса - Уилямс - Мерцедес - +38.1
5. Фелипе Насър - Заубер – Ферари - +95.1
6. Даниел Рикардо - Ред Бул – Рено - +1 обиколка
7. Нико Хюлкенберг - Форс Индия – Мерцедес - +1 обиколка
8. Маркус Ериксон - Заубер - Ферари - +1 обиколка
9. Карлос Сайнц младши - Торо Росо – Рено - +1 обиколка
10. Серхио Перес - Форс Индия – Мерцедес - +1 обиколка
11. Дженсън Бътън - Макларън – Хонда - +2 обиколки

Отпаднали:

Кими Райконен - Ферари
Макс Верстапен - Торо Росо – Рено
Ромен Грожан - Лотус – Мерцедес
Пастор Малдонадо - Лотус - Мерцедес
Даниил Квят - Ред Бул - Рено
Кевин Магнусен - Макларън - Хонда