Монтана се откъсна с шест точки на върха на „Б“ група, след като в мач от 18 кръг спечели с 3:0 домакинския си мач срещу Банско. Преследвачите Локомотив (Горна Оряховица) и Пирин (Благоевград) направиха равенства 1:1 съответно със Созопол и Локомотив (Мездра).
 
Тимът на Ферарио Спасов откри резултата на стадион „Огоста“ още в седмата минута. Асен Георгиев беше точен при добавката на удар на Иван Михов, който с глава прати топката в напречната греда. В края на първата част вратарят на домакините Христо Иванов на два пъти изби удари на Марио Близнаков, а в добавеното време Борислав Балджийски прати топката във вратата на Пламен Колев с удар от над 20 метра.
 
През второто полувреме Здравко Лазаров и Мирослав Антонов пропуснаха добри положения за гол в полза на Монтана. Десет минути преди края Владимир Мичев все пак се разписа във вратата на гостите. Той беше точен след асистенция на Иван Минчев. Три минути преди края Борислав Хазуров с глава стреля над вратата на Монтана и не успя да вкара почетно попадение за Банско.
 
Така Монтана вече е с 44 точки на върха на класирането на „Б“ група, шест повече от Локомотив (Горна Оряховица) и на осем пред Пирин (Благоевград). Банско е четвърти с 30 точки, една повече пред съседите от Пирин (Разлог) и Добруджа, но банскалии имат мач по-малко.