Севиля продължава успешно защитата на титлата си от миналото издание на Лига Европа. В чисто испански сблъсък тимът на треньора Унай Емери победи Виляреал с 3:1 като гост в първи осминафинален мач и си осигури комфортен аванс преди реванша у дома.

Гостите доминираха прец цялото време на двубоя. Те поведоха с гол "от съблекалнята". Витоло се разписа още в 13-ата секунда на мача и влезе в историята на турнира като автор най-бързия гол.

Секунди по-късно голмайсторът разтресе горната греда след бърза контраатака, а в 23-ата стражът на домакините Серхио Асенхо с мъка отрази силен негов шут. 3 минути по-късно Стефан Мбия вкара с глава от близко разстояние за 0:2. В 40-ата минута пък отново гредата спаси "Жълтата подводница".

След почивката домакините се посъбудиха и погледнаха по-смело към вратата на скучаещия дотогава Серхио Рико. В 48-ата минута аржентинецът Лусиано Вието се оказа най-съобразителен след едно разбъркване в наказателното поле на гостите и вкара за 1:2.

В 50-ата минута обаче Севиля вече водеше с 3:1. Кевин Гамейро бе оставен непокрит на точката за дузпа, Ибора свали топката към не го с глава, и с мощен удар не остави шансове на Серхио.