Дали ЦСКА ще легне на „Ботев” (Пловдив), за да прецака „Левски”, изхвърляйки го от първата шестица? Това е въпросът, който най-много се коментира в последните дни сред феновете. Така очакваният мач е в неделя в Коматево от 15.30 часа.
 
„Сините” са изправени пред угрозата за първи път в историята си да завършат на толкова ниско място в крайното класиране на първенството. В най-добрия случай те ще бъдат седми, ако останат във втората шестица. Никога досега „Левски” не е финиширал толкова назад. Антирекордът е шесто място през 1963 и 1991 година, макар че тогава форматът на „А” група е различен.
 
В случая съдбата на „сините” е изцяло в ръцете на вечния им съперник. „Левски” едва ли има проблеми срещу Марек на своя земя, а в същото време ще трябва да стиска палци „Ботев” да не победи ЦСКА. Т.е. – ще стиска палци на „армейците”.
 
Доводи ЦСКА да даде мача на "Ботев" и "Левски" да е във втората шестица:
 
-ЦСКА и феновете ще имат повод да шегуват привържениците на "Левски" заради участието им във втората шестица. Честото напомняне къде са двата съперника ще се повтаря цяла пролет, това със сигурност ще бъде забавление за феновете на ЦСКА.
 
-ЦСКА би трябвало да си гарантира 6 точки от влизането на "Ботев" Пловдив в първата шестица. Сред феновете се говори, че ако ЦСКА даде мача на "Ботев", след това "канарчетата" ще върнат жеста с 6 точки в плейофите.
 
-ЦСКА няма гаранция, че ще победи два пъти "Левски" в първата шестица, докато с "Ботев" нещата могат да изглеждат далеч по-лесни.
 
-В ЦСКА се съмняват, че по време на плейофите „Левски” ще играе твърдо за Лудогорец. И предполагат, че разградчани ще имат 6 сигурни точки от сблъсъците си със „сините”. Докато „Ботев” не поддържа близки отношения с настоящите шампиони и ще се хвърли на живот и смърт срещу тях. Особено след жеста на ЦСКА.
 
Доводи ЦСКА да играе честно:
 
-Липсата на вечното дерби напролет ще доведе до загуби на телевизиите и  за самите клубове, защото няма да има приходи от билети. Колко и по-малко зрители да ходят на стадиона през последните години, печалбата си е печалба от мач №1 в България.
 
-ЦСКА да се отдалечи от така мечтаното първо място за сметка на това да прецака вечния враг? Подобно решение би било пагубно за амбициите на „червените”, въпреки че през пролетта те са в криза и играта им доста куцука в сравнение с показаното през есента.  Да жертваш шансовете си за титлата, колкото и да намаляха напоследък, е равносилно на автогол.
 
-Трета поредна загуба ще дойде доста повечко за Стойчо Младенов. Поражение в Пловдив ще се отрази още по-негативно върху имиджа на треньора. А и не само на него, но и на отбора като цяло. И без това в последните дни напрежението на „Армията” достигна връхната си точка, след като фамилия Манджукови поиска оставката на Стойчо след 0:2 от Локо (София) и 0:1 от Берое у дома.
 
-Серията от поредни победи на Стойчо Младенов във вечното дерби е едно от нещата, които помогнаха на треньора да бъде още по-силно заобичан от Сектор „Г”. Не загуби ли в Пловдив, ЦСКА ще има шанс да увеличи успешната си серия срещу „Левски”. Вярно е, че през пролетта „сините” играят по-добре, докато „армейците” тръгнаха надолу, но мечтата да биеш отново два пъти най-големия си съперник ще бъде жива при успех или равенство срещу „канарчетата”.
 
Това са доводите, които БЛИЦ изказа, във връзка с най-горещата футболна тема в последните дни.
 
Тук е мястото да припомним, че през миналия сезон „Левски” игра мъжки в Ловеч и по този начин помогна на ЦСКА. „Сините” победиха с 1:0 Литекс като гост и съдействаха на вечния си съперник да финишира не на третото, а на второто място в крайното класиране. Тогава поздравиха левскарите за феърплея. Дали подобни поздрави с адрес „Армията” ще видим и сега – ще разберем в неделя.
 
За финал ще добавим, че вчера фенове на ЦСКА са посетили тренировката на отбора, отправяйки молба към треньорите „Левски” да бъде прецакан в неделя. Същевременно пък от Сектор „Б” се заканиха да подготвят огромни плакати срещу цесекарите, ако те играят театър в Коматево. „Легнат ли като проститутки в Пловдив, на всеки мач ще скандираме по техен адрес рефрена „К.рви сте!”, заканиха се привърженици на „сините”.
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015