„Левски” победи МЗТ Скопие с 91:90 в мач от Адриатическата лига в столичната зала „Универсиада”. Домакините, които бяха напуснати от Тони Дечев в часовете преди срещата, започнаха мача отлично и натрупаха солидна преднина от 10 точки след първите 10 минути – 20:10.

Димитър Ангелов поведе родните шампиони и те увеличиха разликата, въпреки че втората четвърт започна със силна игра на баскетболистите на МЗТ. На почивката играчите на Тити Папазов имаха преднина от 11 точки – 43:32. Третата част отново премина под контрола на българския тим и в един момент „сините” поведоха с цели 18 точки – 56:38. Македонците направиха късен щурм и съкратиха част от пасива, но губеха с 64:51 след 30 минути игра.

Последната четвърт можеше да се окаже пагубна за „Левски”. „Сините” явно решиха, че са спечелили мача, но не това бе в главите на техните съперници. Македонците направиха силен щурм и 13.6 секунди преди края вече имаха преднина от 2 точки. Джими Хънт не трепна на два пъти за 80:80, след което срещата отиде в продължение.

В него играта вървеше кош за кош. 11 секунди преди края „сините” изоставаха с 89:90 и получиха право да изпълнят два наказателни удара. И двата изстрела обаче не влязоха и това доведе до драмата в края. Решителния кош заби Джими Хънт 7 секунди преди последния съдийски сигнал.

Това е втори успех за "сините" в турнира. Преди това те биха на 8 октомври 2014 година Мега Лекс – преди пет месеца и един ден. Така "сините" прекратиха серията си от 21 поредни загуби в турнира.

Капитанът Павел Иванов вкара 20 точки за победата, а с 19 се отчете Димитър Ангелов, с 15 - Алекс Симеонов. Най-резултатен за гостите беше Стефан Синовец с 29 точки, а 19 заби Александър Чапин.

В последната си среща в турнира "Левски" посреща в събота Юнион Олимпия на Христо Николов отново в зала "Универсиада".