Пирин (Благоевград) спечели убедително регионалното дерби с Пирин (Разлог). В мач от 17 кръг на „Б“ група „орлетата“ записаха домакинска победа с 5:0.
 
Това беше единственият двубой от днешната програма, който се игра. Останалите три мача бяха отложени с 24 часа заради тежките атмосферни условия. Срещата започна с 15 минути по-късно от предвиденото заради закъснение на съдийската бригада, водена от Георги Игнатов.
 
Благой Наков откри за домакините в десетата минута, а четири минути по-късно Тони Тасев удвои. До края на първото полувреме нов гол не падна, но благоевградчани вкараха такъв шест минути след почивката.
 
Точен беше Юлиан Попев. Антонио Хаджииванов реализира четвъртото попадение за „орлетата“ в 69-ата минута, а девет минути преди края Александър Башлиев прати топката за пети път вратата на гостите от Разлог.
 
С този успех Пирин (Благоевград) събра актив от 35 точки и се утвърди на третото място в класирането, на две зад втория Локомотив (Горна Оряховица), който има мач по-малко. Пирин (Разлог) е шести с 26 точки.