Борнемут смаза Фулъм с 5:1 като гост в мач от 36-ия кръг на английската Чемпиъншип. „Черешките” са лидери във временното класиране с 66 точки. Мидълзбро също има толкова, но е с по-лоша голова разлика. Българският национал Николай Бодуров изигра цял мач за домакините.

Брет Питман откри резултата за гостите в 29-ата минута, а 8 по-късно резултатът стана 2:0 за Борнемут. Мат Ричи шутира силно по земя извън наказателното поле, но топката се отби от тялото на Бодуров, което заблуди Бетинели, и се оплете в мрежата. След час игра разликата стана класическа след втори гол на Питман. Резервата Мат Смит намали на 1:3 в 66-ата минута.

Домакините завършиха мача с 10 души, след като Фернандо Аморебиета получи директен червен картон в 69-ата минута. Той беше последен в отбрана и спъна откъсващия се нападател Калъм Уилсън.

След заучено изпълнение на пряк свободен удар Ричи (71) покачи на 1:4. В 84-ата минута Стивън Кук се възползва от лошо изчистване след центриране от корнер и с външен фалц топката в горния десен ъгъл, оформяйки крайното 1:5.

Фулъм е на 20-о място във временното класиране с 39 точки