ЦСКА обяви началото на дарителска кампания под надслов „Заедно можем всичко”. Целта е да бъдат изчистени още от задълженията на клуба и той да бъде спасен. „Червените” разкриват чрез сайта си, че досега са погасени близо 22 милиона лева, а целта е общият дълг да бъде сведен до 5-6 милиона през тази година.

Ето цялото съобщение в официалния сайт на ЦСКА, подписано от Управителния съвет на клуба:

„Както е известно на всички през пролетта на 2013г. бе направен опит за обявяване на ПФК ЦСКА в несъстоятелност при едновременно самоизключване на клуба от участие в Лига Европа и А група. Ако това бе допуснато отборът щеше да бъде изпратен в аматьорския футбол. Напълно реално бе и окончателното унищожение на най-титулувания български футболен клуб. През 2014г., ние разрешихме най-тежките случаи и успешно получихме лиценз за първенството у нас и турнирите на УЕФА. Само по стари задължения изплатихме около 4 млн. лева. Общо всички разходи за 2014г. са 14,3 млн. лева. Бяха изплатени и разрешени над 140 различни казуса.

В резултат, общият дълг на ПФК ЦСКА АД по счетоводни данни е намалял както следва:

от 35 млн. лева на 31.12.2012г., на 19 млн. лева на 31.12.2013г., и на 13 млн. лева в началото на март 2015г.

Това е несъмнен успех, който се дължи на всички фенове, ръководители и състезатели. Същевременно пред нас стои не по-малко важна задача. През текущата 2015г. трябва да сведем общия дълг до не повече от 5-6 млн. лева, което на практика означава:

- Да заплатим 4 млн. лева стари задължения към НАП и 1,2 млн. лева текущи данъчни задължения.

- Окончателно да изчистим стари задължения свързани с дела към ФИФА, голяма част, от които плод на престъпни схеми за източване на клуба (около 1,3 млн. лева).

Съгласно приетия бюджет на клуба, основната част от приходите ще дойдат през май / юни (от публичното предлагане на акции), и през септември / октомври от трансфери и евротурнири.

За да осигурим окончателно изплащането на унаследените задължения и ритмично да финансираме клуба УС на ПФК ЦСКА АД обявява национална дарителска кампания „Заедно можем всичко” за набиране на доброволни дарения от всички фенове на отбора при следните условия:

Даренията постъпват по сметка:
ПФК ЦСКА АД
Райфайзен Банк
IBAN: BG75RZBB91551005691036
BIC: RZBBBGSF

Ще се формира контролна комисия от представители на основните фракции и ръководители на фенклубове, които ще бъдат текущо информирани за движението по сметката.

Средствата ще бъдат използвани под надзора на контролната комисия за изчистване на задълженията към НАП, което ще освободи средства за основните дейности на клуба.

Всички дарители ще получат удостоверение за своите дарения и ще бъдат включени в нарочен дарителски списък
Тези дарители, които желаят могат да бъдат компенсирани с акции по специално определени условия, след първичното публично предлагане на акции.

Спасяването на клуба през 2013г. бе дело не на отделни хора, а на всички вас! ЦСКА се нуждае от съпричастието ви. Това действие е неразделна част от стабилизирането на клуба и връщането му в европейския футболен елит. Днес ние се борим за Шампионска титла в обстановка на постоянни клевети, на непрекъснат външен натиск.

Но ние сме ЦСКА – най-успешният български клуб, 31 пъти Шампион на България!

Заедно можем всичко!
УС на ПФК ЦСКА АД”

"А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015