Нов развой придоби случаят с катастрофата на пилота на Макларън Фернандо Алонсо по време на тестовете на пистата "Каталуния" в Барселона, съобщава "Газета дело Спорт".
 
Испанецът се удари в предпазна стена на пистата, след което получи амнезия и отпадна за първото състезание от сезона в Австралия. Сега разследващите проверяват версия, според която Алонсо е знаел, че нещо с колата му не е наред.
 
Испанецът не направи нищо, за да предотврати удара в стената, а изказванията на колегата му от Ферари - Себастиан Фетел, че катастрофата  е "странна", още повече объркаха нещата. Предполага се, че при скоростта, с която се е движил Алонсо (около 150 км/ч), трябва да е бил в състояние да избегне удара.
 
Възможно е от Макларън да са получили информация за некоректна работа на компонент от колата на испанеца и да са го предупредили по радиото. Очаква се скоро да бъдат разгледани записите от камерата в колата на Фетел, който бе на метри зад Алонсо преди момента на удара.
 
Официалната версия за инцидента, разпространена от тима му е, че сблъсъкът е станал заради неочакван порив на вятъра, но след това се появи и такава за токов удар.

alo_ktp_U11013262778SXB_620x349_Gazzetta_Web_articolo.jpg
gg.jpg