Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви наказанието на нападателя на ЦСКА Луис Соарес, който получи червен картон в мача с Локомотив (София) (0:2). Футболистът на „червените” ще пропусне мача на тима с Берое и ще трябва да заплати глоба от 500 лева.

Санкцията, която играчът ще изтърпи, е свързана с провинението му - за удар без топка срещу Йордан Тодоров, като след това получи червен картон.

Припомняме, че Дисципът отложи решението за наказанието на Соарес от понеделник за днес. Тогава от комисията обявиха, че ще се консултират с главния съдия на мача Георги Кабаков и първия му асистент.

Мартин Райнов от Хасково също е наказан с лишаване от състезателни права за 1 среща за натрупани жълти картони. Освен това той ще плати глоба от 1500 лева.

В същото време "Левски" трябва да плати 2000 лева глоба за поведението на феновете при гостуването на Хасково за Купата (1:1). Официалното становище на комисията гласи: „За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2- ДК наказва ПФК"Левски" София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.“

"А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015