Футболните национали на Дания обвиниха босовете в местната федерация, че правят всичко възможно да провалят преговорите за нов колективен трудов договор.

"Мисля, че Бордът на федерацията се опитва да направи на глупаци играчите, феновете и спонсорите. Беше просто загуба на време и за двете страни", заяви халфът на английския Уигън Уилям Квист, който говори от името и на останалите си съотборници в националния отбор.

Капитанът на датския национален отбор Даниел Агер пък разкритикува управляващите федерацията. "Неразбираемо е, че те обявяват, че искат да се срещнат ... и след това отказват са коментират колективните трудови договори", сподели защитникът на Брьондби.

Предишното споразумение, което уреждаше плащания на повиквателни телеграми и бонуси на играчи, представляващи мъжкия, женския и младежкия национален отбор до 21 години първоначално изтече миналото лято. То беше удължено автоматично на няколко пъти до януари тази година, когато разговорите бяха подновени. Датската футболна асоциация поиска да намали плащанията към националите със 17% и да въведе и индивидуални споразумения, а футболистите не са съгласни с това.

Някои от управляващите датския футбол пък дори намекнаха, че играчи, които не приемат условията, няма да бъдат викани в националните отбори.