Напрежението между Лудогорец и софийските грандове ЦСКА и "Левски" продължава. И от двата столични клуба заявиха, че наказанието на БФС за средните пръсти, показани от Козмин Моци, са били "погалване" и играчът е заслужавал далеч по-сурова санкция. "Сините" са готови да се обърнат към арбитражния съд в Лозана и да поискат служебна победа над Лудогорец, ако Моци играе в неделя. Всъщност, футболистът бе наказан само с един мач, който той изтърпя - вчерашното гостуване на Литекс за Купата на България (0:0).

От "Левски" смятат, че румънецът е санкциониран неправомерно за изцепките си по време на мача срещу Литекс миналата седмица. Членът на УС на Левски Васил Колев публикува във Фейсбук профила си извадка от дисциплинарния правилник, гласяща:

Член 27, ал. 3:

(3) Когато на състезател по време на среща е показан картон
(жълт или червен) и между двете полувремена или след края
на срещата той допусне провинение, описано в допълнителен
доклад и/или видеозапис, то тогава поотделно се налага
наказание и глоба за получени/те по време на срещата картон/и
и за провинението, описано в доклада/ите и/или видеозаписа.

Според този член Моци трябва да бъде наказан за червения картон, но и за жестовете след това. А те са описани в чл. 21, ал. (б)
б) Когато съдията не е санкционирал провинението:
- ССП за определен брой срещи или период от време;
- при случай на обида, заплаха, брутално поведение, изразени
публично, към публика, състезатели, служебни или длъжностни
лица;

Според Колев: „Моци трябва да отнесе минимум два мача за ДВЕ отделни прояви, без да броим връщането от тунела, за да изгледа мача, което също е забранено. Така че утре ще предложим на УС на Левски, ако г-н Моци играе в неделя, Левски да се обърне към ФИФА или Абитражния съд в Лозана и да иска служебна победа, защото г-н Моци играе неправомерно, тъй като БФС не е приложил собствения си правилник. Веднъж имахме намеса на ФИФА при случая "Кишишев".

По-нататък Васил Колев цитира и прословутия случай „Дембеле” от преди години, когато по време на мач срещу Локомотив Пд, голмайсторът на „сините” бе наказан след изгледан видеозапис, на който се вижда как на два пъти дърпа ръкава на страничния рефер. Сега също има неопровержими видео-доказателства за действията на Моци, които вероятно са убегнали на дежурния делегат.