Барселона победи Виляреал с 3:1 при визитата си на „Ел Мадригал” в реванш от полуфиналите на Купата на Краля и се класира за финала на турнира с общ резултат 6:2. Каталунците бяха спечелили първия мач на своя „Камп Ноу” също с 3:1. Барса за първи път в историята спечели мач за купата на „Ел Мадригал”.

„Жълтата подводница” можеше да поведе още във 2-ата минута и да върне един от двата гола пасив след първата среша, но Черишеш стреля с глава покрай вратата, пазена от Марк-Андре тер Щеген. Минута по-късно при ответната атака Лионел Меси подаде зад защитата на домакините към Неймар, който изпревари Серхио Асенхо и технично насочи топката в мрежата.

Тимът на Марселино Гарсия Торал отправяше повече удари, а гостите имаха само един, но голов, и продължаваха да разиграват спокойно. Все пак в 39-ата минута Виляреал изравни, след като Коста центрира отляво, а Джонатан дос Сантос беше оставен сам на втората греда и отблизо не остави шанс на Тер Щеген - 1:1. Малко преди това Томас Пина стъпи болезнено и много опасно върху глезена на Серхио Бускетс, който бе заменен принудително.

След почивката домакините се опитаха да упражнят натиск, но пропуски направиха Вието и Черишев. В 65-ата домакините останаха в намален състав, след като Томас Пина получи директен червен картон за брутално влизане в краката на Неймар.

При числен превес гостите овладяха инициативата и в 73-ата минута отново поведоха, след като Масчерано изведе Луис Суарес, който преодоля вратаря Асенхо и насочи топката в мрежата. До края на мача каталунците продължиха да диктуват събитията на терена, а в 88-ата минута Неймар оформи крайното 3:1 в тяхна полза след асистенция на Шави Ернандес.

На финала Барселона очаква победителят от сблъсъка между Еспаньол и Атлетик (Билбао), които завършиха 1:1 в първия си мач на "Сан Мамес".

Виляреал - БАРСЕЛОНА 1:3
(1:3 в първия мач, общ резултат 2:6)
0:1 Неймар (3), 1:1 Джонатан дос Сантос (39), 1:2 Луис Суарес (73), 1:3 Неймар (88)

0.9zBAR.jpg