Третодивизионният Арминия (Билефелд) срази у дома елитния Вердер с 3:1 и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия. Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 89-ата минута Клеменс Фриц бе изгонен.

„Бременските музиканти” бяха по-активни в началото, но постепенно домакините изравниха играта и в 32-ата минута поведоха, след като Прьодъл сгреши фатално, а Том Шюц открадна топката и прехвърли вратаря Кастеелс. Мануел Юнглас трябваше само да подложи крак и да вкара първия гол в мача – 1:0.

След почивката в 57-ата минута Флориан Дик центрира от ъглов удар, а Себастиан Шупан засече топката и удвои преднината на домакините. Гостите от Бремен се хвърлиха в атаки, но стражът на Арминия Александър Шволов бе на висота и в няколко ситуации предотврати гол във вратата си. Той обаче нямаше какво да направи в 76-ата минута, когато Клеменс Фриц намали на 2:1 и върна надеждите на гостите поне за продължения.

В 84-ата минута Фриц падна в наказателното поле на гостите и поиска дузпа, каквато не получи, но в същия момент топката достигна до Мануел Юнглас, който от близка дистанция бе точен за 3:1 и с това сложи точка на спора. Пет минути по-късно Клемен Фриц бе изгонен, след като получи втори жълт и съответно червен картон.

АРМИНИЯ (БИЛЕФЕЛД) - Вердер (Бремен) 3:1

1:0 Мануел Юнглас (32), 2:0 Себастиан Шупан (57), 2:1 Клеменс Фриц (76), 3:1 Мануел Юнглас (84)
0.9zARM.jpg