Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира актуални събития около клуба. Той отвърна на слуховете, че наложените глоби на Ешпиньо и Моци за показани неприлични жестове са проформа.

"Ако някой си мисли, че Лудогорец прави някаква бутафория, си е негов проблем. Тази глоба е абсолютно реална и то е такава, защото ние имаме такава клубна политика. Това е едно от нещата, на което собственикът държи - дисциплината. В много от дербитата ние завършваме с десет човека, което явно е проблем. Затова решихме да вземем по-радикални мерки. Ако някой си мисли, че правим театри за пред публиката, жестоко се лъже. Лудогорец върви напред, защото има правила и си ги спазва. Аз съм категорично против футболистите да показват такива жестове по две причини - първата е, че така ескалира напрежение. Втората причина е, че хора като Козмин Моци са идоли на децата и те трябва да продължат да бъдат такива. Разговаряхме с Моци, изключителен професионалист е и каза, че това няма да се повтори. Това, което не мога да разбера, е, че някак си много услужливо беше забравено, че бомбичка гръмна до наш играч, а друга публика искаше да нахлуе на терена.

Откъде накъде Моци е навредил на българския футбол. О кей, приемаме критиката върху Лудогорец, която в последните дни е много засилена от големите грандове на България с дългогодишната история. Защо не коментираха ситуацията с Александър Барт, на когото можеше да се случи нещо лошо. Някак си много удобно дойде абсолютно цялата кампания срещу Лудогорец.

Чета смехотворните изказвания на Тодор Батков по отношение на Моци. Той е адвокат и трябва да знае, че законите са такива, каквито са. Има дисциплинарен правилник, според който се наказва. Ако тези специалисти, които го съветват, не са му казали, че това са правилата, значи има голям проблем. Ако искат за показване на среден пръст да има по-тежки санкции, да бъдат така добри и да дадат своите предложения. БФС в началото на всеки сезон иска предложения за промяна в наредбите. Смятам, че постъпихме абсолютно коректно към българския фен - наложихме глоба на един от лидерите ни.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015