Мейнър обяви, че е готов да участва през новия сезон на Формула 1. Тимът, който участваше в шампионата под името Маруся, заяви желание да стартира през новия сезон.
 
„През последната половин година не бяхме до край уверени, че ще успеем да стигнем до този момент. Мога да обявя готовността на тима да участва в Мелбърн. Искам да благодаря на нашите сътрудници за упоритата работа, която ще ни позволи да стартираме. Благодарности и на нашите фенове, които ни поддържаха в трудните моменти“, заяви спортният директор на тима Греъм Лаудън.
 
Мейнър се гласи да започне сезона с преходна версия на болида на Маруся от миналия сезон, който ще бъде модернизиран според новите изисквания. Новата кола на тима ще бъде представена по-късно. Главен инвеститор в отбора е Щефен Фицпатрик, а временно вачело на отбора е Джъстин Кинг.
 
Единият пилот на тима ще бъде Уил Стивънс, а вторият състезател все още не е ясен. Сред претендентите за позицията са Кевин Магнусен, Стофел Вандорн и Гуидо ван дер Гаард. За Магнусен вече стана ясно, че ще кара за Макларън вместо Фернандо Алонсо в Австралия.