Полицията в Шотландия е започнала разследване заради публикация в „Туитър“ с расистка обида към защитника на Абърдийн Шей Лоугън. Съобщението е било получено преди загубата на „доновете“ от Селтик (0:3) през уикенда.
 
Оплакването в полицията е било подадено едва вчера, но вече е започнало разследване. Съобщението в „Туитър“ прави връзка с наказанието, което българският национал Александър Тонев от Селтик получи за расизъм след оплакване на Лоугън.
 
Както е известно, след продължило няколко месеца разследване и последвало изслушване на замесените страни, Тонев беше наказан за седем мача, въпреки че отхвърли обвиненията на защитника на Абърдийн.
 
Това е поредният случай на расизъм срещу Шей Лоугън. Освен случая с Александър Тонев, около Коледа имаше още един с участието на футболист в аматьорската лига на Шотландия. Александър Тоърс, играещ за Хънтли, дори беше арестуван.
 
Новото разследване за расизъм срещу Лоугън е пореден епизод от сага между Абърдиън и Селтик. Вчера служител на „доновете“ беше уволнен от клуба заради публикация в „Туитър“ с обиди на религиозна основа срещу нападателя на „детелините“ Лий Грифитс.