Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отговори на нападките на Тодор Батков, след като босът на "Левски" скочи на шампионите, казвайки, че централата на БФС трябва да се премести в Разград.

„Вече се оформя коалиция между "Левски" и ЦСКА. Собствениците на двата клуба се надпреварват да се упражняват върху Лудогорец. Чета днес, че Тодор Батков казва, че централата на БФС била в Разград. Аз само ще кажа на г-н Батков, че допуска малка грешка. Централата на УЕФА е в Разград. В Разград се вземат най-важните решения в световния футбол. Тук се решава какво ще се случва и в Шампионската лига“, заяви иронично Петричев пред "Гонг".

„Прекалено пресилени са всички тези твърдения. Нямам обяснение защо се появяват в този момент. В изминалия кръг в българския футбол имаше много по-неприятни инциденти като хвърляне на бомбичка по играч, опит на публика да нахлува на терена, а всъщност най-големия проблем се оказаха средните пръсти на Моци“, допълни още Петричев.

Шефът на шампионите коментира и ситуацията с наказанието на Моци наложено от БФС. „Не бих използвал думата „погали“ за наказанието на Козмин Моци от БФС. Ще се хвана и за думите на г-н Батков, който казва, че наказанието е леко. И той, и всички други, които се изказват по темата, са леко подведени. Един прочит на дисциплинарния правилник на БФС показват, че наказанието е абсолютно адекватно на база правилника. Ако водещите клубове и футболни специалисти имат и други идеи за правилник могат да го коригират. Доколкото знам в началото на всеки сезон от БФС пускат писма към клубовете с предложения за промени в правилниците. Всеки би могъл да даде своето предложение. След като неприличния жест на Моци се оказа най-големия проблем за българския футбол последните няколко дни, защо досега грандовете, които претендират за сериозна история, не са направили своите предложения. Знаете, че когато в държавата се случат тежки престъпления пак искаме големи наказания, но законите са други. Г-н Батков, като адвокат, трябва най-добре да знае това“, допълни Петричев.

"Не бих казал, че ще бъде фатално, ако не сме шампиони. Ще бъде неприятно, защото ние като хора сме непримирими в преследването на целите. Ние не сме абонирани да бъдем шампиони. Не ни е наследство. За да станеш шампион трябва да се бориш до последно. Възможно и е този сценарий да се развие. Има прекалено мачове до края и могат да се случат различни неща. Виждате, че когато Лудогорец играе слабо губи. Ние не сме извънземни и сме хора като всички. Никога не търсим причината за загубата във външни фактори. Загубихме мача в Ловеч, но никой от не отвори дума нито за съдийство, нито за терен, нито за друг страничен фактор. Приехме загубата и си търсим причините в нас. Ако продължаваме по този начин ще имаме успех, защото причината в една загуба е в нас“, продължи Петричев.

„Разбрах, че много хора смятат наказанията, които наложихме, за проформа. Нека си мислят каквото искат. Ние прибегнахме до тази санкция като част от нашата дългосрочна политика. Няколко пъти отбелязваме, че в дербитата оставаме с човек по-малко. Това ни се явява проблем. Мярката срещу Моци и Ешпиньо трябва да има възпитателен ефект върху целия отбор. Не са малко мачовете, в които оставаме с 10 човека. Нека нашите приятели и врагове бъдат спокойни. Глобите са реални и не са маскарад, защото искаме да овладеем този процес, в който нашите играчи изпускат нервите си на стадиона. Ешпиньо бе наказан за жестовете срещу ЦСКА, но не го обявихме публично. Сега наказанието му е за реакцията при смяната“, допълни още Петричев.

Шефът на разградчани коментира и жестът, който Козмин Моци показа в Ловеч - „Аз съм абсолютен противник на подобни жестове по две причини. Първата е, че ескалира напрежение по трибуните, а другата е, че тези момчета са звезди и идоли на младото поколение. Подобни жестове по никакъв начин не влияят положително върху възпитанието на децата. Точно тези футболисти трябва да помагат на възпитанието. С действията си ръководството на Лудогорец показа своето отношение по този проблем."

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015