Два мача от турнира за Купата на България ще се играят днес. Литекс посреща Лудогорец в първи 1/4-финал само няколко дни, след като победи разградчани за първенство с 1:0.
Двубоят бе белязан с два червени картона и скандална постъпка на една от звездите на тима от Разград Козмин Моци, който показа среден пръст на ловешките фенове.
 
Днес румънецът няма да е на терена, а в центъра на отбраната Георги Дерменджиев ще разчита на тандема Барт - Терзиев. Литекс има едва две победи в последните си 10 срещи с Лудогорец, като има и две загуби в два мача за Купата на България.
 
Рефер на двубоя в Ловеч от 17:30 днес е Станислав Тодоров, под чието ръководство разградчани нямат загуба. Тодоров вече има две дербита Лудогорец - Литекс зад гърба си - победа с 2:1 за Лудогорец и равенство 0:0 в Разград.
 
4 март 2015 г. (сряда), 17:30 часа, Литекс - Лудогорец Диема Спорт
Вероятни състави:
lit.jpgЛИТЕКС: Винисиус, Попов, Перез, Гълъбов, Божиков, Бумал, Недялков, Асприля, Регула, Десподов, Ангелов
ludogorec.JPGЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Барт, Терзиев, Ангуло, Анисе, Дяков, Марселиньо, Абало, Александров, Безяк
Стадион: Градски (Ловеч)
Съдия: Станислав Тодоров
 
В друг мач за Купата на България Локомотив (София) посреща Локомотив (Пловдив) във втори мач от битката от 1/4-финалите. В Пловдив "смърфовете" взеха аванс от 2:1, който лесно може да бъде заличен, ако не вкарат гол в "Надежда" днес (14:00 часа).
 
През уикенда пловдивчани паднаха лошо от Берое (0:3), докато столичани се справиха с ЦСКА с 2:0 у дома.
 
Локомотив (Пловдив) ще разчита на това, че е отстранявал съперника в последните им два турнирни сблъсъка и на това, че има 4 срещу само един финал за Локо (Сф) за Купата на България.
 
4 март 2015 г. (сряда), 14:00 часа, Локомотив (София) - Локомотив (Пловдив) Диема
Вероятни състави:
sf1.jpgЛОКОМОТИВ (СФ): Митрев, Трифонов, Бранеков, Хаджиев, Тодоров, Том, Старокин, Гъргоров, Генов, Романов, Йорданов
loko_plovdiv.jpgЛОКОМОТИВ (ПД): Господинов, Филипов, Горанов, Сечков, Илиев, Дяков, Сандански, Карагерен, Ласиман, Делев, Костадинов
Стадион: "Локомотив" (София)