Галатасарай разгроми Манисаспор с 4:0 в четвъртфинал за Купата на Турция. По този начин Чим Бом си осигури комфортен аванс преди реванша като гост на 8 април.

Галатасарай имаша пълно надмощие на „Тюрк Телеком Арена” в Истанбул. Блерим Джемайли откри резултата в 34-ата минута, а само 6 по-късно Манисаспор остана с 10 души, след като Мохамед Серкан получи червен картон след фаул в наказателното поле. Емре Чолак вкара дузпата за 2:0. След почивката се развихри Горан Пандев. Македонският ветеран се разписа на два пъти – в 68-ата и в 88-ата минута за крайното 4:0. Преди това Чолак (49) пропусна втора дузпа за Галатасарай.

Българското крило Николай Димитров започна като титуляр за гостите и остана на терена до края на мача. Наскоро Хичо разкри, че една от мечтите му е да облече екипа на турския гранд и за местен паспорт. "Надявам се, че Маниса ще бъде трамплин за кариерата ми. Искам да получа турско гражданство, с което по-лесно мога да осъществя трансфер в Галатасарай”, призна Димитров.

Юношата на „Левски” пристигна в Турция през 2010 година, когато „сините” го продадоха на Касъмпаша. След това той игра за Болуспор и Самсунспор, а накрая бе трансфериран в Манисаспор. От началото на сезона Николай е отбелязал 8 гола в турското първенство