Юношеският ни национален отбор до 17 години постигна победа навръх 3 март. "Трикольорите" надвиха Швейцария с 2:1 в контролна среща, състояла се на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Селекционерът Александър Димитров заведе момчетата си на лагер под Сините камъни, като нашите ще мерят сили с швейцарците още веднъж.

Втората контрола ще е в четвъртък от 14:00 часа отново на ст. "Хаджи Димитър". Проверките са част от подготовката на юношеските ни национали за домакинското Европейско, което ще се проведе у нас от 6 до 22 май.

Срещата днес беше много оспорвана, като направи впечатление доста твърдата игра на гостите. В 3-ата минута швейцарците пропуснаха дузпа чрез Робин Хусер, а в 20-ата минута Илиян Стефанов от "Левски" даде преднина на България. Малко след това Швейцария заслужено остана в намален състав, след като Жан Бамерт от Грасхопър повали наш играч, който се озова сам срещу вратаря на гостите и съдията Валентин Станчев му посочи пътя към съблекалните с директен червен картон. Дузпата обаче беше пропусната от Тонислав Йорданов (Литекс).

В 50-ата Едил Сарда изравни, но още при подновяването на играта от центъра избраниците на Сашо Димитров организираха отлична атака, завършила с гол на Тонислав Йорданов. По този начин талантът на Литекс се реваншира за пропуснатата по-рано дузпа и донесе победата на България.

Съставът на България:
12.Димитър Шейтанов („Левски“)
15.Петко Христов (Славия)
14.Матео Стаматов (Еспаньол, Испания) (Павел Головодов, ЦСКА)
2.Димитър Савов (Славия)
4.Радослав Димитров (ЦСКА)
5.Кристиян Славов (капитан, ЦСКА)
11.Светослав Ковачев (Лудогорец) (Георги Чукалов, Локомотив Пд)
8.Ивайло Климентов (Лудогорец) (Асен Чандъров, ДИТ)
9.Тонислав Йорданов (Литекс) (Алекс Боримиров, "Левски")
6.Георги Русев (ДИТ)
10.Илиян Стефанов („Левски“)