Легендарният бивш американски тенисист Андре Агаси е на мнение, че световният номер 1 в момента Новак Джокович може да стане първият след Род Лейвър, който ще спечели всички титли от Големия шлем в рамките на една календарна година.

"Не искам с думите си да създам каквото и да било допълнително напрежение на Джокович, но още преди Откритото първенство на Австралия казах, че той може да е първият след Лейвър, който да спечели всички мейджър трофеи в една година. Наистина мисля, че той е способен на това. Играе с ниво над всички останали в момента”, сподели Агаси.

„Според мен има още неща, които да подобри в играта си и ако Надал не влезе във форма за "Ролан Гарос", то това ще бъде най-голямото препятствие за преодоляване пред Новак. Струва ми се, че той ще доминира изяло през този сезон", допълни 44-годишният американец.

Джокович спечели петата си титла от Откритото първенство на Австралия в началото на годината. Сърбинът никога не е печелил „Ролан Гарос” в Париж и това е следвщата му голяма цел. Той има два загубени финала във Франция срещу Надал през 2012 г. и 2014 г.