Рома приема Ювентус в дербито на 25 кръг на италианската Серия „А“. За „вълците“ победата в този мач е изключително важна, тъй като по този начин ще успеят да съкратят на шест точки изоставането си от шампиона. Успех на Ювентус най-вероятно ще сложи край на амбициите на римляните за титлата, тъй като разликата ще стане 12 точки.
 
Двата тима нямат загуба за първенство от началото на годината. Последното поражение на Рома в Серия „А“ беше на 1 ноември 2014 г. (0:2 като гост на Наполи). Оттогава тимът на Руди Гарсия има шест победи и осем равенства. „Старата госпожа“ за последно отстъпи в шампионата на 29 октомври 2014 г. (0:1 при гостуване на Дженоа), а след това записа 10 победи и 5 равенства.
 
Рома има за задача да зарадва феновете си не само с важен успех над Ювентус, но и да прекъсне серията си от пет поредни домакински ремита в Серия „А“. По този повод още преди седмица привържениците на „вълците“ имаха акция на клубната база на тима, където опънаха специален плакат.
 
Руди Гарсия и Масилимиало Алегри имат доста кадрови проблеми в съставите си преди дербито. Треньорът на Рома не може да разчита на контузените Строотман, Балдзарети, Кастан, Ибарбо, Лобонц и Майсон, а Манолас е под въпрос. Най-големият минус за Ювентус е травмата на Андреа Пирло, който ще бъде извън игра за три седмици. С контузии са още Асамоа, Ромуло, Мароне и Стураро. Участието на Огбона, Погба и Де Челие в дербито е под въпрос.
 
roma.jpgРома – Ювентусjuventus.jpg
 
Днес от 21:45 часа
Рим, „Олимпико“
Съдия: Даниеле Орсато
1_33.jpg

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Рома: Де Санктис, Торосидис, Манолас, Янга-Мбива, Холебас, Пянич, Де Роси, Наинголан, Жервиньо, Ляич, Тоти
Контузени: Строотман, Балдзарети, Кастан, Ибарбо, Лобонц, Майкон
Под въпрос: Манолас
 
Ювентус: Буфон, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Перейра, Маркизио, Видал, Евра, Мората, Тевес
Контузени: Асамоа, Ромуло, Мароне, Пирло, Стураро
Под въпрос: Огбона, Погба, Де Челие
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Ювентус е вкарал 255 гола във вратата ни Рома в мачовете между двата отбора. Само Интер (264) има повече попадения срещу „вълците“
* Рома направи равенства в последните си пет домакински мача в Серия „А“
* „Вълците“ записаха една победа и пет загуби в последните си шест мача срещу Ювентус

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И СТАТИСТИКА ОТ МИНАЛИТЕ СЕЗОНИ - ТУК