„Червеният” запалянко се е чувствал най-щастлив в часовете между победата на Литекс над Лудогорец и началото на двубоя с Локо (София). Ловчанлии направиха прекрасен подарък на ЦСКА, препъвайки основния му конкурент за титлата.
 
Успех в „Надежда” щеше да означава 6 точки разлика пред разградчани – ако не комфортна, то много добра преднина.
 
Затова народът тръгна към стадиона. Затова на трибуните на стадион „Локомотив” имаше 6000 червени шалчета. Толкова нямаше на повечето домакински мачове на ЦСКА през есента! С две думи – отлични предпоставки „армейците” да победят.
 
Картинката обаче бе ужасяваща, а загубата е най-малкият проблем.
Лошото е, че ЦСКА игра грозно, вяло, апатично, ужасяващо. Без грам идея, без нито един точен удар още през първото полувреме, когато на терена футболистите бяха 11 на 11.
 
После дойде чутовната глупост на Луис, който така и не го разбрахме кой е – Соарес, Суарес или Платини. Разбрахме друго – че е безумец, извършил най-голямата простотия в един от най-важните мачове на ЦСКА. Впоследствие реферът изгони и Апостол Попов и пак се чуха нотки на оправдание със съдийски оттенък. Не, категорично не. Този път арбитърът нямаше никаква вина, нито теренът. Ще прощавате, ама и в Локото са хора и те, доколкото си спомням, играха на същото игрище.
 
За вчерашното бездушие нито БФС, нито Разград, националната кауза и световната конспирация носят вина. Вината е изцяло в облечените в бяло футболисти, които избелиха значително лика на ЦСКА от есента.
 
Дано не се окажат прави скептиците, че ЦСКА не е в час след проведената зимна подготовка в Турция. Дано не се окажат прави тези, които твърдят, че „червените” не са намерили заместници на Буш и Карачанаков. И дано Николич да вземе да вкарва голове, а не да започне да повръща от прозорците на такситата...  
 
Никой не задължава ЦСКА да спечели титлата с оглед тежката финансова ситуация в клуба. Феновете искат силна игра и качествен футбол, както бе през есента. Пък ако ще изпускаш първото място, направи го по мъжки, бий се като за последно и не се превръщай от „червен лъв” в „бяла мишка”, както беше вчера.
 
Ето това е най-големият грях на ЦСКА към вярната публика – че игра безумно слабо в първия си официален мач през 2015 година, че подведе хората да зарежат празничните дни и да хукнат на стадиона. Убеден съм, че Стойчо Младенов ще направи и невъзможното, за да го изкупи, защото винаги е твърдял, че феновете са №1 за него. Въпросът е дали ще успее. Или може би - дали ще му позволят да успее.. 
 
Накрая няма как да не аплодираме столичното Локо и Емил Гъргоров. В „Надежда” картинката е същата като на „Армията”. Криза, безпаричие, мъка. Но „железничарите” случиха на добър треньор, който буквално ги измъкна от изпадащата зона и ги заведе в подножието на върховете. Бадемчето пък за сетен път ни доказа, че е майстор. И то истински. Влезе, разцъка топката, сложи я на главата на Преслав Йорданов и честити Баба Марта на тези, които го изгониха от ЦСКА. А Томов казваше, че който се махнал от „Армията”, не е прокопсал...
РУМЕН ИЛИЕВ/БИЛЦ 
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015