Националният ни отбор за мъже по тенис замина днес за Юрмала, където от 6 до 8 март ще се изправи срещу отбора на Латвия в двубой от първия кръг на Евро-Африканска зона, група II за Купа Дейвис.

„Готови сме за сериозната битка, която ни предстои. Имахме отлични условия за подготовка и в последната седмица направихме много добър тренировъчен лагер. Няма как да не съм доволен от старанието на момчетата и тяхното желание и отдаденост. Мачовете ще бъдат трудни. Настилката ще бъде много бърза, като очаквам срещата на двойки да има решаващ характер. Готови сме за такава развръзка. Всеки ден тренирахме различни тактически елементи. Пол Макнами ни помогна с безценни съвети, така че сме уверени във възможностите си да надиграем латвийците“, сподели капитанът на тима ни Тодор Енев.

Александър Лазов, Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Илия Кушев ще направят първата си тренировка в Юрмала още днес, като тя е планирана да започне в 17:00 часа. В сряда (4 март) е официалната вечеря, а в петък (6 март) започват и мачовете, като първият е с начален час 15:00.