ЦСКА не успя да увеличи преднината си на върха пред Лудогорец и не се възползва от загубата на разградчани от Литекс с 0:1 вчера. „Червените” отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Локомотив (София) в нервен мач с два червени картона и 12 жълти. Апостол Попов и Луис Соарес бяха изгонени от рефера Георги Кабаков, а Преслав Йорданов и Владислав Романов отбелязаха головете за столичните „железничари”. Така в класирането ЦСКА остава на първо място с 44 точки, пред Лудогорец с 41. Локомотив (София) пък се изкачи до четвъртото място с 35 точки, колкото има и третият Литекс.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заложи на изпитаните си играчи, а новите попълнения останаха на резервната скамейка. Колегата му Димитър Васев пък изненадващо остави Емил Гъргоров на резервната скамейка.

„Червените” се чувстваха като домакини на стадиона в „Надежда”, тъй като близо 5000 техни привърженици ги подкрепяха от трибуните. Феновете бяха окрилени и от загубата на конкурента за титлата Лудогорец от Литекс с 0:1.

Срещата започна с претенции за дузпа от страна на „железничарите”, които поискаха от рефера Георги Кабаков да посочи бялата точка за игра с ръка на Оршулич. Съдията обаче подмина положението. Малко по-късно и играчите на ЦСКА претендираха за 11-метров наказателен удар, но съдията отсъди фаул в атака на Хуан Фелипе.

Първото полувреме не предложи много голови положения, но за сметка на това в неговия край станахме свидетели на много нерви от страна на играчите на двата тима. Бранеков влезе остро в краката на Фелипе, който пък му отвърна с шамар. Съдията не видя ситуацията, но само секунди по-късно видя как Луис Соарес удари без топка Йордан Тодоров и му извади директен червен картон.

Футболистите и от двата тима имаха претенции към Кабаков, който раздаде и два жълти картона – на Кукоч от ЦСКА и Йорданов от Локомотив.
Треньорът на „червените” Стойчо Младенов усети, че хърватският бек се изнервя и побърза да го замени с Апостол Попов.

На почивката капитанът на Локомотив Бранеков и вратарят на ЦСКА Дивиш се спречкаха, заради което получиха жълти картони.

10 минути след подновяването на играта Локомотив (София) излезе напред в резултата. Влезлият на почивката Гъргоров центрира към Преслав Йорданов, а централният нападател я заби с глава в мрежата.

И след гола футболистите на двата тима продължиха да играят твърдо, а това доведе до нова порция жълти картони. Феновете на „червените” пък се изнервиха и опитаха да нахлуят на терена.

Изнервени от изоставането в резултата бяха и самите играчи на ЦСКА. Влезлият като резерва Апостол Попов получи два жълти картона – в 48-ата и в 79-ата, и остави тима си с двама души по-малко на терена.

Домакините пък се възползваха максимално от предимството си и успяха да отбележат втори гол. Той падна в 82-ата минута и бе дело на Владислав Романов. Елтон проби отлично, пусна към Йорданов, който обаче не успя да вкара. Топката попадна в Романов, който от метър на празна врата не сгреши – 2:0.

До края на срещата нервите отново вземаха връх на терена, а агитката на ЦСКА скандализира с маймунски звуци по адрес на играча на Локомотив (София) Елтон.

Локомотив (София) – ЦСКА 2:0
1:0 Преслав Йорданов (55), 2:0 Владислав Романов (82)

Срещата по минути - ТУК!

Състави:

ЛОКО (Сф):
1.Божидар Митревjalt.jpg, 77.Йордан Тодоровjalt.jpg, 6.Александър Бранековjalt.jpg, 5.Марко Ранджелович, 8.Румен Трифоновjalt.jpg, 66.Орлин Старокин, 33.Томjalt.jpg (smqna.jpg75- 26.Иво Иванов), 47.Антонио Ливраменто (smqna.jpg46- 23.Емил Гъргоров), 11.Владислав Романовtopka.jpg, 7.Даниел Генов (smqna.jpg80 - 69.Елтон Дош Рейш), 9.Преслав Йордановjalt.jpgtopka.jpg
Резерви: 84.Валентин Галев, 16.Камен Хаджиев, 15.Траян Траянов, 69.Елтон Дош Рейш, 23.Емил Гъргоров, 14.Даниел Васев, 26.Иво Иванов
Треньор: Димитър Васев

cska.JPG
ЦСКА: 33.Якуб Дивишjalt.jpg, 21.Венцислав Василевjalt.jpg, 3.Александър Тунчев, 48.Марин Оршуличjalt.jpg, 77.Тончи Кукочjalt.jpg, (smqna.jpg44- 19.Апостол Поповjalt.jpg4erven.jpg) 4.Стивън Сънди (smqna.jpg58- 11.Неманя Милисавлиевичjalt.jpg), 28. Маркиньос, 7.Тони Силва (smqna.jpg72- 9.Стефан Николич), 20.Луис Соарес4erven.jpg, 70.Хуан Фелипе, 13.Орелиен Жоаким
Резерви: 12.Максимс Уваренко, 19.Апостол Попов, 93.Марио Бъркляча, 8.Борис Галчев, 34.Денис Причиненко, 11.Неманя Милисавлиевич, 9.Стефан Николич
Треньор: Стойчо Младенов


Стадион „Локомотив”
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картон:
Том, Божидар Митрев, Александър Бранеков, Преслав Йорданов, Румен Трифонов, Йордан Тодоров (Локомотив); Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Тончи Кукоч, Апостол Попов, Неманя Милисавлиевич, Марин Оршулич (ЦСКА)
Червени картон: Луис Соарес, Апостол Попов (ЦСКА)

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015