Локомотив (София) приема ЦСКА в столичното дерби от 20-ия кръг на "А" група. "Армейците" имат сериозен тест още в първия си официален мач за 2015 година. Двубоят ще се играе от 15:30 часа на стадион "Локомотив" и се очаква с голям интерес. След вчерашната загуба на Лудогорец с 0:1 от Литекс в Ловеч, пред ЦСКА се открива идеална възможност да увеличи преднината си на върха. Преди сблъсъка с Локо (Сф) "червените" имат 44 точки, Лудогорец е с 41, следват Литекс с 35, Берое с 34, а "железничарите" са пети с 32 в актива си.

Залогът на столичното дерби и днес е голям, въпреки безспорната доминация на ЦСКА през последните години. За последно Локо (Сф) се поздрави с шампионатен успех над "армейците" през май 2013 година, когато воденият от Емил Велев тим надделя с 2:1 и сложи край на 11-годишно чакане за победа над съперника в мачовете за първенство. Оттогава насам неудачите на "железничарите" пак взеха връх - ЦСКА спечели категорично последните им два сблъсъка - 5:0 и 3:0, като през есента точни бяха Хуан Фелипе, Серджиу Буш и Орелиен Жоаким. Последният се очаква да поведе атаката и днес. Жоаким бележеше гол след гол в контролите, като надеждите в лагера на "армейците" са, че нападателят от Люксембург ще вкарва и в официалните двубои, помагайки на тима за спечелването на така жадуваната шампионска титла.

И докато Стойчо Младенов се очаква да заложи на традиционния си състав и почти сигурно да не използва нито един от привлечените тази зима, то колегата му Димитър Васев най-вероятно ще се довери на опитните Емил Гъргоров и Орлин Старокин. Двамата бивши футболисти на ЦСКА подсилиха Локо (Сф) в последния момент и с тях "железничарите" ще пробват да спънат "армейците" по пътя им към титлата.

За главен съдия на сблъсъка днес беше определен Георги Кабаков. Пловдивчанинът е ръководил 10 мача на Локо (Сф) - 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. На ЦСКА пък Кабаков е свирил в 8 срещи - 6 победи и 2 загуби.


ЛОКО (Сф) - ЦСКА

Днес от 15:30 часа
София, ст. "Локомотив"
Съдия: Георги Кабаков
Пряко по Диема Спорт


ЛОКО (Сф):
Божидар Митрев, Елтон, Александър Бранеков, Марко Ранджелович, Камен Хаджиев, Орлин Старокин, Иво Иванов, Владислав Романов, Емил Гъргоров, Том, Даниел Генов
Контузен: Ламжед Шехуди
Наказани: няма
Треньор: Димитър Васев


cska.JPG
ЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Маркиньос, Тони Силва, Луис Соарес, Хуан Фелипе, Орелиен Жоаким 
Контузени: Валентин Илиев, Иван Маркович, Еденилсон Бергонси
Под въпрос: Стефан Николич
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Младенов

 
Баланс: 126 мача, 26 победи за Локо (Сф), 38 равенства, 62 победи за ЦСКА, г.р. 137:236

Първият мач през сезона: ЦСКА - Локо (Сф) 3:0

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Локомотив (Сф) е в серия от 13 поредни шампионатни мача без равенство.

* ЦСКА е в серия от 14 поредни шампионатни мача без загуба. За последно "армейците" допуснаха поражение на 16 август - 0:2 от Лудогорец в Разград.

* Локомотив (Сф) спечели последните си два шампионатни мача и не допусна гол в тях - 2:0 срещу Марек и 4:0 над Локомотив (Пловдив). Само преди дни обаче тимът на Димитър Васев падна с 1:2 от "смърфовете" за Купата на България.

* ЦСКА е най-силният гост в първенството - 18 спечелени точки в 9 гостувания до момента.

* Локомотив (Сф) има само две победа над ЦСКА на своя стадион за последните 15 години.

* ЦСКА е с най-добрата защита в първенството - 10 допуснати попадения, средно по 0,52 на мач.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015