Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси ще има нови проблеми с испанските власти. 27-годишният нападател печели по около 40 милиона евро на година, но явно не иска да плаща данъците. Това вече му докара неприятности с испанските власти, които започнаха дело.
 
Сега обаче има нови доказателства и то за нещо, което сериозно може да удари по имиджа на Меси. Футболистът укрива милиони евро в специална сметка в Кюрасао. Парите са от благотворителни мачове, организирани от звездата на Барселона през 2012 и 2013 г.
 
За този период Лео Меси направи шест такива срещи – в Чикаго, Богота, Канкун, Маями, Лима и Меделин. Билетите за тези мачове бяха между 50 и 2200 евро. Всички тези двубои бяха организирани от Гиермо Марин, който е близък приятел с бащата на световната футболна звезда – Хорхе.
 
Знае се, че звезди като Хавиер Масчерано, Тиер Анри и Жулио Сезан са дарявали по около 47 500 евро при участието си в такива срещи. Според разследването на испанските власти общата събрана сума е около 7 милиона евро. По сметката на фондацията на Меси от тези мачове не е постъпила толкова голяма сума. Счита се, че останалите милиони са постъпили в сметката в Кюрасао.