Софийският градски съд прекрати производството, образувано по иск на Берое срещу ЦСКА за неустойка от договор за покупко-продажба на състезателни права на Венци Христов. СГС препоръча искът да бъде отнесем към Арбитражния съд към Българския футболен съюз.

Преди година старозагорци се бяха разбрали с „червените” за трансфер на национала на „Армията”, но сделката пропадна в последния момент.

Ето какво реши съдът:

Определение по делото Берое срещу ЦСКА за Венци Христов Определение от 25.2.2015


Резултат: Прекратява делото

ПРЕКРАТЯВА производството по т.д. №6364 по описа за 2014 г., образувано по иск с правно основание чл.92 ЗЗД, предявен от ПФК „БЕРОЕ-СТАРА ЗАГОРА” ЕАД срещу ПФК „ЦСКА” АД за мораторна неустойка по чл.9 от договор за покупко-продажба на състезателни права от 21.01.2014г. за посочения период и размер и по Анекс към него от 21.01.2014г., на основание чл. 15 от ГПК. 


Определението може да се обжалва с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Софийски апелативен съд.

След решенията на СГС по делата между Черноморец и ЦСКА за Мишел Платини, СГС е на мнение, че търговските спорове между футболните клубове са подведомствени на АСБФС, както е уговорено в чл. 77, ал. 1 от Устава на БФС (издание 2014 г.).