Шампионът на България Лудогорец гостува на Литекс в мач от 20 кръг на „А” група. Битката на Градския стадион започва в 17:00 часа, ще бъде излъчена по Диема Спорт и следена на живо в БЛИЦ.

Двубоят между третия и втория във временното класиране може да бъде определен като сблъсък между два модела. В Литекс залагат на млади български играчи, които развиват и впоследствие продават за сериозни суми в чужбина. От другата страна срещу тях ще се изправят чуждестранните звезди на Лудогорец, както и футболисти номер 1 и 2 на България – Владислав Стоянов и Светослав Дяков.

Напрежението преди срещата вече се покачи с назначаването на съдията Георги Йорданов. Слуховете из футболните среди са, че реферът е имал среща с човек от ръководството на разградчани.

Треньорът на Литекс Красимир Балъков ще заложи на изненадващо име в нападение - това е младият Милчо Ангелов, който е направил добро впечатление в подготовката. Легендарният бивш национал няма да може да разчита вече на двама от твърдите си титуляри - Армандо Ваюши и Вилмар Джордан, които бяха трансферирани през зимата.

Колегата му от Лудогорец Георги Дерменджиев разчита на състава си от есенния дял на „А” група. Светослав Дяков и Роман Безяк са с леки контузии и може да останат на пейката на Лудогорец. Дерменджиев вече заяви, че няма право на грешка, което означава, че разградчани ще гонят задължителни три точки в Ловеч.

lit.jpgЛитексЛудогорец22.JPG
17:00 часа, пряко по Диема Спорт
Градски стадион, Ловеч
Съдия: Георги Йорданов



Вероятни състави:

Литекс: Винисиус Баривиера, Страхил Попов, Пламен Гълъбов, Рафаел Перес, Васил Божиков, Антон Недялков, Петрус Бумал, Кристиян Малинов, Данило Асприля, Кирил Десподов, Милчо Ангелов

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Марселиньо, Дани Абало, Жуниор Кишада

Любопитни факти:
• Литекс е единствения отбор без равенство като домакин от началото на сезона
• Лудогорец е с най-резултатното нападение в „А” група – 42 гола, което е средно по 2,21 гола на мач
• Литекс спечели 10 точки в последните си 4 шампионатни мача
• Лудогорец допуска средно по 1 гол на мач като гост от началото на сезона
• Литекс не вкарва гол в последните си три домакинства на Лудогорец
• Лудогорец е в серия от 9 поредни мача в „А” група без загуба, като в тях записва 7 победи и 2 равенства

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015