Най-добрите майстори на мормишката си дават среща този уикенд (28 февруари – 1 март) на язовир „Широка поляна“, за да определят шампиона по подледен риболов. Шест отбора ще вземат участие във финалния трети кръг от републиканското първенство. Тимовете са съставени от по 4-ма състезатели. Надпреварата се състои от 2 рунда, като всеки от тях е с продължителност 3 часа, а в случай на непреодолими затруднения, рундът се счита за легитимен, ако е продължил поне час и половина.

„Направихме едни страхотни първи два кръга. Поздравявам всички участници. Надявам се времето да е с нас и през тези дни. Ледът е доста плътен, рибата е активна. Условията са чудесни. Най-заслужилите нека станат шампиони“, коментира председателят на секция „Риболов на лед“ Йордан Софков.

Условията за подледен риболов са перфектни. Рибата е доста активна, температурите се задържат около 0 градуса, а ледът е изключително плътен и масивен.

Преобладаващите риби в язовира са червеноперки, кленове и костури, а най-предпочитана, от повечето състезатели захранка, е тежката глина с добавени хирономуси.

Утре в 08:30ч. ще стартира първият състезателен рунд, който по правилник трябва да продължи 3 часа. Шампионите ще бъдат излъчени след втория рунд, който ще се проведе в неделя.